Болниците в Южна Корея са били принудени да отменят или

...
Болниците в Южна Корея са били принудени да отменят или
Коментари Харесай

Болници в Южна Корея отменят операции, тъй като лекарите продължават да протестират

Болниците в Южна Корея са били принудени да анулират или отсрочат интервенции и медицински процедури, в това число лекуване на рак, съгласно известия в медиите, защото повече лекари-стажанти са напуснали работа в символ на митинг против препоръчаните здравни промени.

Докладите в четвъртък пристигнаха, когато южнокорейското държавно управление прикани лекарите да проведат диалози и заплаши да арестува тези, които водят митинга.

Досега към 9 275 стажанти или съвсем две трети от младите лекари в страната са се включили към митинга против проекта на държавното управление за увеличение на броя на одобряваните студенти в медицинските учебни заведения.

Планът беше разгласен като част от опит за подсилване на здравната система в едно от най-бързо застаряващите общества в света.

Лекарите настояват, че измененията ще навредят на даването на услуги и качеството на образованието, само че критиците споделят, че обучаемите са главно загрижени, че промяната може да подкопае техните заплати и обществен авторитет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР