Болниците в София имат институционален капацитет и лекарски състав да

...
Болниците в София имат институционален капацитет и лекарски състав да
Коментари Харесай

Д-р Антон Койчев, СДС: Столичните болници имат капацитета да се справят със ситуацията с коронавируса

Болниците в София имат институционален потенциал и лекарски състав да се оправят със обстановката с ковид. Това сподели за седмичното обзорно предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ доктор Антон Койчев, ръководител на Комисията по опазване на здравето и обществена политика в Столичния общински съвет (СОС) и ръководител на СДС-София. Столична община първа сътвори общински щаб, който работи в тясна колаборация с Националния действен щаб, посочи той.

„ Борбата с извънредно тежкото злополучие, което ни сполетя, значи освен напъване на целия интелектуален, финансов и институционален запас, само че и доста строга съгласуваност. Така че всичко, което се предложи от Националния спешен щаб ще бъде изпълнявано на момента. Всички лечебни заведения извършват графика си за стерилизация. Всички ограничения по отношение на болните с ковид – както медицински, по този начин и организационни, са изпълнени до една в безусловно прецизен период. Имаме подготвеност Втора градска болница, в случай че има потребност след огромните държавни лечебни заведения, да поеме случаи на ковид, само че в избран етап на болестта “, разясни той.

Д-р Антон Койчев сподели още, че с всеки минал ден организацията става все по-добра. Според него е значимо цялото общество да осъзнае своята отговорност. Той дефинира подхванатите до момента ограничения като нужни и навременни. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР