Болниците в Газа спират всички услуги освен спешните, на фона

...
Болниците в Газа спират всички услуги освен спешните, на фона
Коментари Харесай

Болниците в Газа спират всички услуги освен спешните

Болниците в Газа стопират всички услуги с изключение на незабавните, на фона на предизвестията на Организация на обединените нации, че горивото в линията свършва довечера.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 696
Правителството на радикалното палестинско придвижване " Хамас " в Газа заяви, че 80 души са били убити от израелски въздушни удари тази нощ.

Израелските сили за защита настояват, че ударите са били ориентирани против " терористичната инфраструктура ".

Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци предизвести, че интервенциите ѝ в Газа могат да приключат довечера, в случай че не получи гориво. „ Доставките на гориво би трябвало да бъдат пуснати, с цел да се подсигурява, че хората имат чиста питейна вода, лечебните заведения могат да останат отворени и животоспасяващата помощ може да продължи “, обявиха от организацията. Редица страни, измежду които Съединените щати и Русия, упорстват за пауза в боевете или преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас ", с цел да се разреши доставянето на филантропична помощ в обсадената линия Газа. Късно нощес осем камиона с вода, храна и медикаменти бяха позволени от Египет в Ивицата през пункта " Рафах ". Според организациите, нужни са минимум 100 камиона дневно, осведоми БНР.

Израелските въоръжени сили обявиха, че въоръжени палестинци са разкрили огън и са хвърляли експлозиви по израелски бойци в бежанския лагер в Дженин, намиращ се в северната част на Западния бряг. В отговор израелските сили са поразили нападателите с дрон.

Осем бойци са били убити, а още седем ранени при израелската офанзива тази нощ против военни позиции в Югозападна Сирия. Сирийската държавна осведомителна организация заяви, че " въздушната експанзия " на Израел е била ориентирана към редица военни позиции покрай югозападния град Дераа. 

Израелската войска съобщи по-рано, че нейните самолети са блъснали инфраструктура на сирийската войска и ракетни установки в отговор на ракетни изстрелвания от Сирия към Израел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР