Болниците в Газа са на ръба. Това става ясно от

...
Болниците в Газа са на ръба. Това става ясно от
Коментари Харесай

Болниците в Газа са на ръба

Болниците в Газа са на ръба. Това излиза наяве от обява в уеб страницата obektivno.bg

Броят на ранените в Газа към този момент е надхвърлил потенциала на медицинския комплекс „ Ал Шифа “. Други лечебни заведения към този момент бяха разрушени при въздушната офанзива.

Болницата „ ще се трансформира в всеобщ гроб “, когато генераторите свършат горивото заради цялостното прекъсване на тока. Toва сподели каза доктор Мохамед Салима, шеф на „ Ал Шифа “. Той посочи, че има гориво единствено за още 4 дни.

„ Само за осем дни броят на жертвите и ранените надвиши общия брой на жертвите за 51 дни от спора от 2014 година. Ранените, които откриваме по улиците, даже не могат да бъдат признати в болничното заведение. Нашите операционни зали и интензивни отделения са напълно цялостни. Капацитетът е раздължен до краен лимит и даже използваме педиатрични и родилни кревати. Стигнахме досега, в който би трябвало да съпоставяме пострадванията “, уточни Салима.

Ръководителят на болничното заведение „ Ал Шифа “ приканва интернационалната общественост да спомага за прекратяването на военните дейности „ неотложно “. Той желае “създаване на безвредни филантропични коридори, които да разрешат евакуацията на ранените от Газа.

Освен това са нужни здравно съоръжение, в това число болнични кревати и медикаменти, основаване на полеви лечебни заведения и обезпечаване на снабдяването на болничното заведение с гориво.

Директорът на „ Ал Шифа “ сподели още, че е в непрекъснат контакт със Световната здравна организация, Международния червен кръст и всички организации, работещи в Газа. Според него Международният червен кръст и всички интернационалните организации не могат да се движат без позволение от израелците.

Салима добави, че повече от 40 коли за спешна помощ към този момент са наранени от „ тези невиждани закононарушения “.

В обществените мрежи бяха оповестени фотоси от разрушенията в друга болница в Газа, профилирана в лекуване на онкоболни, след ракетен удар.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР