Болниците в Бургаска област спират плановия прием и плановите операции

...
Болниците в Бургаска област спират плановия прием и плановите операции
Коментари Харесай

Болниците в Бургаска област спират плановия прием заради COVID-19

Болниците в Бургаска област стопират плановия банкет и плановите интервенции поради пандемията, заяви БНР. Мярката влиза в действие от 14 януари и ще продължи до края на март, прецизират от Регионална здравна ревизия.

Изключения ще се вършат единствено за трансплантации и за лекуването на пациенти с онкологични болести, дейностите по асистирана репродукция и раждания. Причина за новите ограничавания е повишената заболяемост.

Регистрираните новозаразени с COVID-19 в Бургаска област са над 857 на 100 хиляди население за последните 14 дни, демонстрират данните от РЗИ.

Достигнато е четвърто равнище на заболяемост, според националния действен проект за справяне с пандемията. Само за ден е регистриран и рекорден брой новозаразени - 712, оповестяват от районната здравна ревизия.

Най-много от новите случаи са в община Бургас - 465 души, следват Несебър с 41 и Созопол с 38 случая. Бургаска област е и с максимален брой карантинирани възпитаници в страната - 2.77%.

Заради високия скок на заболяемостта в бургаската болница е разкрито ново COVID-отделение , като е трансформирано досегашното поделение по ревматология. Така лечебното заведение към този момент разполага със 130 лечебни кревати, заяви заместник-директорът доктор Светослав Тодоров.

" Към сегашния миг имаме 17 свободни лечебни кревати. За благополучие в инфекциозното поделение броят на децата понижа, т. е. предходните дни се изписаха дечицата и все още се лекуват единствено 5 деца в неусложнено положение. Реанимационните ни кревати са на 50% заети. За миналото денонощие през нашия триажен център са минали 32-ма пациенти с Сovid зараза, от които 24 са приети в болница. " - добавя д.р Тодоров.
 Проф. Ива Христова чака растеж на новозаразените с ковид
Проф. Ива Христова чака растеж на новозаразените с ковид

Рано е да бъдем оптимисти по отношение на Омикрон, акцентира тя

В момента измежду приетите в болница пациенти господства Делта разновидността.

" При Делта разновидността затрудненията са най-тежки . Тежки пневмонии, тежка дихателна непълнота, с емболии, най-често несъмнено белодробни, само че и от други органи. Ваксинираните не стигат до тежки затруднения. " - разяснява доктор Таня Василева, която е шеф на COVID-отделението в болничното заведение във Ветрен.

По думите й, 95% от тежко болните не са били имунизирани .

На съвещание на общинския спешен щаб през днешния ден е било отправено предложение до Министерството на образованието за прекратяване на образователните занимания . Причината е, че се следи висока заболеваемост на децата от 5 до 10-годишна възраст. Към момента 206 учители са в изолираност, а 105 учебни паралелки са под карантина.
 Рекорд на инфектираните у нас от началото на пандемията - 7062 нови случая
Рекорд на инфектираните у нас от началото на пандемията - 7062 нови случая

Активните случаи към 12 януари са 140 224
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР