Болниците в Бургас са пълни с неустановени загинали лица, които

...
Болниците в Бургас са пълни с неустановени загинали лица, които
Коментари Харесай

Моргата в Бургас е препълнена с тела на мигранти

" Болниците в Бургас са цялостни с неустановени починали лица, които ловци намират в гората. Те не могат да бъдат освободени, тъй като не може да се откри самоличността им ", разгласи преди ден основният прокурор Иван Гешев, с цел да онагледи мигрантския напън.
Още по темата
Предимно с бежанци, само че и освен с техни тела е претъпкана и градската морга, откри репортерът на " Булфото " в Бургас Румен Раканов, който се сблъска с шокиращите условия за работа. 

Ето и неговия репортерски роман за видяното без редакторска интервенция:

" Снимките са малко, и без най-шокиращите моменти по разбираеми съображения. ----- " Не знам какво би трябвало да стане, с цел да не се трансформира провокираното късогледство на властта в слепота. Слепота към проблемите на правосъдната медицина и най-тревожното - моргата в един от огромните градове по Черноморието. В най-хубавия град за живеене - Бургас не е изключено да бъдете спретнат във фризер за сладолед, заради претрупаните хладилни камери. Това е един вероятен късмет да се разделите със сладоледена усмивка от и не толкоз хубавия живот, в който сме едни съвсем ненужни пионки.

Нашите предшественици са се отнасяли с респект към мъртвите.

Свидетелствата са в разкопките в страната, които разкриват археолозите. Когато желаеме да наложим правила в нашия живот се позоваваме на европейските правила и институции. Когато не ни отърва, мълчим за проблемите. Едва ли положението в УМБАЛ Бургас дава отговор на евроинструкциите за запазване от биологични произшествия. Това което цъка в секционните зали ни чака, в случай че не се вземат съответни ограничения. Трагедията, провокирана от китайския град Ухан е още близка и неизвестно за какво сигналите от правосъдната лекарка Галя Милева потъват и неразбиране буди, че медици обръщат тил на казуса и даже преведените 40 000 лв. за моргата са пренасочени за други потребности.

Цяло лято моргата в Бургас е претрупана от разложени трупове на мигранти, които от време на време откриват в Странджа. Други бежанци допълват асортимента и постоянно се случва да се прескачат труповете в секционната зала. Двете камери са претрупани с тленните остатъци на нещастни хора един върху различен.

Над залата за правосъдна медицина е родилното поделение. Дали това, че двете лекарки доктор Галя Милева и специализантката по правосъдна медицина доктор Стефани Шкетиева са проявявали отговорност и са предотвратили нещо по-лошо и ужасно, кара виновните институции да неглежират казуса? Точно като противоположната страна на Луната, знаем че я има само че не я виждаме.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР