Болниците в Англия имат повече пациенти с коронавирус от който

...
Болниците в Англия имат повече пациенти с коронавирус от който
Коментари Харесай

Великобритания и новият щам: Болниците са по-пълни от всякога |

Болниците в Англия имат повече пациенти с ковид от който и да било миг от начало на пандемията до момента, написа " Индипендънт ", като цитира непубликувани обществено данни на Националната здравна работа на Англия.

Според данните лекуваните в болница от COVID-19 към днешна дата са 20 407 души. Досега най-големият регистриран пик е бил на 12 април, когато в болница са били 18 974 души.

Според изданието цифрите са доказателство за това по какъв начин новият вариант на ковид оказва въздействие върху натовареността на здравната система.

Днес Англия регистрира обезпокоително огромен брой новорегистрирани пациенти с инфекцията - 41 385. Така за пръв път новите случаи на дневна база надвишават 40 000. Отчасти причина за това е и дългият коледен уикенд, поради който някои данни са регистрирани със забавяне.

Ръководството на здравната работа в страната (NHS) прикани лекарите и медицинските сестри в Лондон да поемат спомагателни смени.

Междувременно стана ясно, че отварянето на образователните заведения след коледната почивка е под въпрос. Учителските синдикати приканиха класните стаи да бъдат отворени единствено в случай че се подсигурява 2 метра отдалеченост и наложително носене на маски. А членът на кабинета Майкъл Гоув даде да се разбере, че цялостното отваряне на учебните заведения не е несъмнено, казвайки, че това е проектът " за момента ". Според английските медии експертите са посъветвали държавното управление децата да останат у дома, до момента в който бъде премине пикът на пандемията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР