Болниците, училищата и детските градини в Перник се готвят за

...
Болниците, училищата и детските градини в Перник се готвят за
Коментари Харесай

Детските градини в Перник се готвят за водния режим

Болниците, учебните заведения и детските градини в Перник се готвят за идния воден режим в града. Заради сериозно ниското равнище на водата в бент. „ Студена”, от локалното ВиК сдружение са изготвили график - без никаква вода всеки ден от 22 ч. до 16 ч.

Снимка: btvnovinite.bg

Директорката на ДГ „ Българче” Соня Запрова съобщи, че към този момент се подготвени за въвеждането на рестрикцията.
Криза в Перник: Над 100 хиляди души на воден режим от 18 ноември (ОБЗОР) В региона няма да имат вода всеки ден от 22 ч. вечер до 16 ч. на идващия ден
„ Тази обстановка не е приятна, само че всички сме изправени пред това предизвикателство. Още преди да бъде разгласен режимът, ние имаме подготвеност. Имаме нужното количество бидони, сложени във всички офиси”, добави тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Тя изясни, че децата ще се поливат с канче, а водата ще се съхранява в бидони. Запрянова добави, че това ще се прави под контрола на възрастен.
ВиК в Перник изготвя график за воден режим До изключителната мярка се стига поради сериозно ниското равнище на бент. „ Студена ”
„ Децата никога няма да бъдат пострадали. Всички хигиенични условия ще бъдат спазени. Питейната вода ще бъде изворна, съгласно всички условия на контролните органи”, уточни още директорката на детската градина.
Снимка: btvnovinite.bg
По думите ѝ максимален ще бъде казусът в кухнята, тъй като съгласно наредбите – храната се измива под течаща вода.
Станислав Владимиров: Некомпетентното ръководство на ВиК докара до воден режим в Перник Сушата не може да е причина за водния режим, счита новият кмет на Перник
„ Едната вода ще бъде единствено за готвене, а другата единствено за измиване. Ако се наложи ще увеличим количеството на бидоните”, съобщи Запрова.

Във вторник новоизбраният кмет на Перник Станислав Владимиров ще влезе в служба и въвеждането на режима ще бъде първото му решение.

Ако подпише, Перник ще остане без вода от 18 ноември. За последно режим на водата в града е имало през 1993 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР