Болниците трябва да имат два източника на захранване, посочи министърът

...
Болниците трябва да имат два източника на захранване, посочи министърът
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Болниците трябва да имат два източника на захранване

Болниците би трябвало да имат два източника на зареждане, уточни министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на дебата по Закона за ограниченията за изключителното състояние.

„ Два са главните целта, които стоят пред нас в бранш „ Енергетика ". Първият е да опазим живота и здравето на хората. Хората, които работят в системата, хората, които се употребяват от услугите на енергийната система ", разяснява в зала енергийният министър. Петкова добави, че друга значима цел е да се подсигурява сигурността и непрекъсваемостта на снабдяването с електрическа енергия и природен газ, с цел да може да продължи естественото действие на страната.

„ Съществува разпоредба и в нея са посочени четири категории консуматори, които имат друго значение и място във действието на страната. Има една нулева категория консуматори, които включват такива институции, такива заведения, които на процедура са директно свързани с живота и здравето на хората и националната сигурност. Именно тази категория ние сме извели и предложили да намерят място в този законопроект като предпочитани и директно свързани с живота и здравето на хората и националната ни сигурност. Това преди всичко са лечебните заведения ", акцентира министърът.

Теменужка Петкова посочи, че концепцията е да се накарат болнични заведения, държавни институции, телекомуникационни оператори да създадат такава инспекция, която да подсигурява непрекъсваемост на процеса по доставка на електрическа енергия.

„ Това е главната причина, заради която тази категория консуматори са изведени на особено място в закона ", безапелационна е министър Петкова.

Тя призна обстоятелството, че ограниченията, контрактувани с електроразпределителните сдружения и с ръководителя на КЕВР не са намерили място в оферти законопроект. „ Законопроектът беше импортиран в 17.54 часа на 16 март. В рамките на вчерашния ден продължихме да работим и ограниченията ще намерят място. Всички ние в тази обстановка в действителност би трябвало да бягаме от популизма, само че да се грижим за това българските жители да се усещат сигурни и спокойни в тази обстановка. Правителството прави всичко належащо това да бъде реалност. Цялата страна е мобилизирала своя запас ", безапелационна е Теменужка Петкова.

/tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР