Болниците тихо и постепенно вървят надолу. Това каза пред БНТ

...
Болниците тихо и постепенно вървят надолу. Това каза пред БНТ
Коментари Харесай

Шефът на БЛС: Болниците тихо и постепенно вървят надолу

" Болниците безшумно и последователно вървят надолу ". Това сподели пред Българска национална телевизия доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС. По думите му се обмисля мярката за заплащане на 85% от бюджета на здравните заведения да бъде удължена до септември.
" Няма опасности от недостиг в Здравната каса. Дори и същите здравни вноски да бъдат импортирани. Всички заведения получават до 85%. Това значи, че от плануваните средства се изплащат не повече от 90%. Има лечебни заведения и кабинети вършат по-големи разноски. Но множеството лечебни заведения и практики не са по този начин, по тази причина се предлага тази мярка да бъде удължена до септември. ", разяснява още той.
Самото изказване, че плащаме за активност на лечебните заведения не е доста правилна, тъй като тази активност не се прави на поляна. Дейността  е съпроводена от техника, условия, всичко и това са разноски, изясни Маджаров.
" Не би трябвало тази година в тези дни и месеци да мислим в областта на опазването на здравето единствено за пари . За тях ще мислим малко по-късно. Трябва да изнесем всичките си паники в опазването на сътрудниците и пациентите. ", прикани той.
Всъщност Спешната помощ е най-рисковото място за подобен вид зараза, разяснява медикът последния случай на умрял доктор в столичното звено. 
Отказана ли е кола за спешна помощ на умрелия от COVID-19 доктор доктор Стамов?
" Решението е, е всеки началник на такава Спешна помощ би трябвало ежечасно и всекидневно да се грижи за комфортни и качествени защитни средства, не официално – 3 маски, 5 маски. Да следи за спазването на ограниченията и потреблението на средствата. "
По думите му след инспекцията на министерство на опазването на здравето на случая не би трябвало да се стига до оставка : " Не съм последовател на оставките. Това не значи промяна на системата. Да кажеш желая оставка и да не предложиш нищо не е решение на обстановката. ", разяснява ръководителят на БЛС.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР