Болниците са в пълна готовност да поемат новата вълна на

...
Болниците са в пълна готовност да поемат новата вълна на
Коментари Харесай

Болниците са в пълна готовност да поемат Омикрон

Болниците са в цялостна подготвеност да поемат новата вълна на COVID-19 . Това съобщи Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ лечебните заведения ще откликнат на това, което се чака от тях, макар че са подложени на голям напън. е нож с две остриета и хората се опасяват да отидат в болница от две години насам , уточни Димитрова.

Когато има потребност, кревати се откриват на всички места и когато има нужда, такива ще бъдат разкрити, увери тя. Свилена Димитрова е много обезпокоена от обстоятелството, че има доста Тя се надява органите на реда да се ангажират по случая. Не може лекарите да работят под стрес.

По отношение на медикаментите тя съобщи, че всички болнични асоциации изпитват компликации с медикаментите. Те желаят специфичен ред, по който лечебните заведения да бъдат обезщетени с медикаменти . " Има сериозен риск да се изпадне в колапс ", предизвести Димитрова.
 С до 30% нарастват някои медикаменти от февруари
С до 30% нарастват някои медикаменти от февруари

Има липса на антибиотици, които се употребяват при лекуването на ковид

Ковид пътеката не покрива действителните разноски за пациентите. Няма решение разликата в цената на лекуването по какъв метод ще бъде обезщетена. Има поръчка от страна на отрасловите министерства да влязат в диалози, само че от болничните асоциации чакат диалози с Министерство на здравеопазването и МФ, с цел да може да се реагира съответно на увеличаващата се инфлация и увеличаващите се лекарства. Болниците желаят да вземат участие в преговорния развой за бюджета на НЗОК .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР