Болниците са създали необходимата организация за приема и лечението при

...
Болниците са създали необходимата организация за приема и лечението при
Коментари Харесай

Болниците са създали организация за безпроблемното лечение на тежко болни деца

Болниците са основали нужната организация за приема и лекуването при случаите на тежко заболели деца след затварянето на интензивното поделение на Детската болница “Проф. Иван Митев “. Докато е затворено незабавните случаи ще се поемат от “Пирогов “, Александровска болница и Националната кардиологична болница.

Времено изпълняващият длъжността шеф на “Пирогов “ Проф. Николай Габровски увери, че няма да има проблем с лекуването на тежките случаи.

" И до момента сме си помагали с сътрудниците от Педиатрията, просто в този момент това ще стане при по-голяма активност ", разяснява проф. Габровски, представен от БНР. Спешната болница " Пирогов " ще поемем част от най-тежките случаи, което в полза на истината, в някаква степен постоянно сме правили в колаборация с тях, уточни той.

" При всички случаи мога да успокоя столичани, че с лекуването, изключително на тежките случаи на болести при деца, няма да има проблем. Ще бъде направено всичко допустимо те да имат спокойствието, че има къде да отидат и към кого да се извърнат, когато има подобен проблем ", сподели той.

Междувременно лекарите в Детската болница споделят, че мъчно ще се намерят заместници на напусналите двама анастезиолози, и поради ниското заплащане, и тъй като подобен вид експерти са дефицитни фрагменти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР