Болниците са превърнати в търговски дружества, а лекарите - в

...
Болниците са превърнати в търговски дружества, а лекарите - в
Коментари Харесай

Болниците са превърнати търговски дружества, а лекарите в търговци

Болниците са превърнати в търговски сдружения, а лекарите - в търговци!
Решението първият ден от болничния да е неплатен е цинично. Това демонстрира едно абдикиране от контрола върху подправените болнични и по тази причина би трябвало да страдат всички. Това е решение за едрия бизнес и против хората , сподели пред БСТВ доктор Десислав Тасков, депутат от ПГ " Българска социалистическа партия за България ".
Като неотдавна встъпил в служба народен представител, той чака опцията да може да показа своите хрумвания по здравния бюджет.
Според него продуктът " клинични пътеки " към този момент не прави работа . Самият им принцип е сгрешен - лекува се на парче, а не съгласно болестта.
" Държавата би трябвало да се завърне в опазването на здравето ", изрази мнение Тасков. Според него не е задоволително 50% от сумата в целия бранш Здравеопазване да излиза от джоба на хората с най-ниските приходи в целия Европейски съюз
" В момента повече от 4,5 милиарда лева излизат от нашите джобове. Болниците са превърнати в търговски сдружения, а лекарите - в търговци! Това убива както опазването на здравето, по този начин и лекарите . Ние сме приключили медицински университети, не стопански ", съобщи още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР