Болниците са намалили просрочените си дългове със 17 процента. Към

...
Болниците са намалили просрочените си дългове със 17 процента. Към
Коментари Харесай

олниците стопиха просрочените дългове със 17%

Болниците са понижили просрочените си задължения със 17 %. Към декември предходната година общите им отговорности са визлизали на 446,6 млн. лв.. От тях 126 млн. лева са били просрочени. Това излиза наяве от писмения отговор на здравния министър Кирил Ананиев по време на парламентарния надзор на въпрос за отговорностите на лечебните заведения, заложен от осем депутати от левицата.

Общите им отговорности са намалели с близо 19 млн. лв., което прави 4 на 100, а просрочените с 26,3 млн.лева, което съставлява 17 %.

В писмения си отговор той регистрира изпреварващ растеж на приходите на лечебните отговорности сп рямо разноските. Добрите резултати са реализирани, откакто той вкара обединен стандарт за ръководство на лечебните заведения, чиято цел беше да бъде стегната финансовата дисциплинираност.

Като положителни образци той сочи „ Пирогов “. Спешната болница е приключила 2018-та с 11,6 млн. лева преразход, а в този момент го е понижила с 15 на 100. Александровска пък от 9,5 млн. лева е съумяла да ги понижи с 20 на 100. Университетската болница „ Св. Георги “ в Пловдив е била с преразход на отговорностите в размер на 10,5 млн. лева, които към този момент са понижени с 10 %. Университетската болница в Бургас е понижила просрочените си задължения, които са били 10 млн. лева с 9 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР