Болниците, които не са постигнали договореното увеличение на заплатите на

...
Болниците, които не са постигнали договореното увеличение на заплатите на
Коментари Харесай

НЗОК ще преведе на всички болници допълнителни 774 млн. лева

Болниците, които не са постигнали контрактуваното нарастване на заплатите на медицинския личен състав от 1-ви август, няма да бъдат глобени, а всички лечебни заведения ще получат спомагателни средства от Здравната каса за последните три месеца на годината в общ размер 774 милиона лв..

Това заяви шефът на Здравната каса Петко Салчев след съвещание на Надзорния съвет. Ще бъде разплатена и надлимитната активност на лечебните заведения, която от началото на годината досега е 43 милиона лв.. Исканията, сложени в петък от държавни, общински и частни лечебни заведения, за в допълнение актуализиране на цените на клиничните пътеки с размера на инфлацията, няма да бъдат изпълнени.

Според решението на Надзорния съвет запасът на Касата няма да бъде разблокиран.

" Искането за увеличението на цените на клиничните пътеки, свързани с инфлацията, все още годишната инфлация с струпване е 17.7% по данни на Национален статистически институт. Цените на клиничните пътеки са вдигнати с 25% ", сподели шефът на Националната здравноосигурителна каса Петко Салчев в информация на репортера Елена Бейкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР