Болниците, които лекуват спешни пациенти, но след това не остават

...
Болниците, които лекуват спешни пациенти, но след това не остават
Коментари Харесай

Повече пари за спешни пациенти, които не биват хоспитализирани

Болниците, които лекуват незабавни пациенти, само че по-късно не остават при тях за болнично лекуване, ще получават с близо 50% повече средства за осъществената незабавна активност. Това планува план на здравното министерство за изменение на разпоредба №3 за медицинските действия отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване. Той е качен за 14-дневно публично разискване, съобщи в. " 24 часа ".
Досега се заплащаше по 30 лева на минал и регистриран пациент, а в този момент сумата е нараснала до 44 лева Договор със здравното министерство да получават такава дотация са сключили 43 лечебни заведения.
Увеличение се планува и за действия по лекуване, рехабилитация и следене на болните от туберкулоза и обгръщане на контактни лица, както и продължаващо лекуване и рехабилитация на пациенти с неспецифични белодробни болести като продължителен бронхит и ХОББ. Там нарастването е сред 2 и 15 лева за другите действия.
Субсидията за психиатричните клиники става сред 35 и 46 лева за леглоден на пациент, в този момент е сред 30 и 40 лева
Актуализацията се прави поради повишените разноски за личен състав, медикаменти, ток, парно и други консумативи, показва в претекстовете си министър Кирил Ананиев. Парите са от 50-те милиона лв., отпуснати в допълнение от държавното управление преди месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР