Болницата във Велинград може да разсрочи последната вноска за декември

...
Болницата във Велинград може да разсрочи последната вноска за декември
Коментари Харесай

Надзорът на НЗОК разреши на МБАЛ Велинград да разсрочи задълженията си към фонда

Болницата във Велинград може да разсрочи последната вноска за декември от погасителния си проект според съглашението сред лечебното заведение и Касата. Това е решил Надзорният съвет на публичния фонд на днешното си съвещание.

Управителят на „ МБАЛ – Велинград “ ЕООД е приложил нов погасителен проект за разсрочване на сумата от 218 765,50 лева ведно със законната рента в размер на 12 579,02 лева, представляваща последна вноска за декември 2022 година, на 6 вноски, всяка по 36 460.92 лева, се прецизира в решението на Надзора.

Вземането от „ МБАЛ – Велинград “ ЕООД произтича от влезнало в действие правосъдно решение за сумата от 368 804,30 лева – сума, подлежаща на възобновяване от писмената покана, представляваща заплатена активност по клинични пътеки, и 24 661,20 лева – сума за заплатени медицински произведения, както и общо 468 лева – сума, представляваща правосъдни и деловодни разходи пред двете инстанции.

Припомняме, болничното заведение да възвърне тази сума на НЗОК след разкрития на прокуратурата за лекари с подправени документи за подготовка.

С друго свое решение Надзорът позволява на разградската МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ да подаде финансово-отчетните си документи на книжен притежател и подписани от съставителя им.

Решенията на Надзорния съвет на НЗОК можете да видите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР