Болницата в Свищов 3 месеца е без ръководство. От началото

...
Болницата в Свищов 3 месеца е без ръководство. От началото
Коментари Харесай

Болницата в Свищов 3 месеца е без ръководство

Болницата в Свищов 3 месеца е без управление. От началото на годината кметът Генчо Генчев пое отговорността за здравното заведение, което едвам оцелява под тежестта на насъбраните задължения.

Многопрофилната болница в Свищов е с дълг от половин милион лв. и едвам оцелява. Тя е натрупала отговорностите си от недобро ръководство и от разликата в остойностяването на клиничните пътеки и действително израходените средства за лекуване на пациентите.
Генчо Генчев, кмет на община Свищов: Не може една пневмония по клинична пътека да се заплащат 300 лв., а в това време разноските да са 600-700 лв.....Втори месец са забавени възнагражденията или по-точно не се изплаща цялото заплащане, а единствено 70 %.

В свищовската болница сега няма работещ скенер, откакто договорът с компанията, която е осигурявала тази активност, е преустановен. След това закономерно е спряло работа и неврологичното поделение, а пациентите с инсулт се пренасочват към прилежащи общини. За да не отставя хората без конкуренция обаче, Община Свищов още предходната година е осигулирила по план нов съвременен скенер. Очаква се той да проработи от април.
Генчо Генчев, кмет на община Свищов: Помещението е готово и чакаме скенерът да дойде, да минат пробите и да проработи и от там да стартира цялостното действие на неврологичното поделение.
Дотогава обаче на пациентите от Свищов им се постанова да търсят друго лечебно заведение и са принудени да пътуват до Плевен и Велико Търново.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР