Болницата в Силистра предлага стипендии и гарантира трудов договор на

...
Болницата в Силистра предлага стипендии и гарантира трудов договор на
Коментари Харесай

МБАЛ - Силистра предлага месечни стипендии за бъдещи медицински сестри

Болницата в Силистра предлага стипендии и подсигурява трудов контракт на студенти и кандидат-студенти, учащи се за медицински сестри. Това сподели пред доктор Васил Славов, изпълнителен шеф МБАЛ – Силистра.

По думите му, темпът на загуба на фрагменти е доста по-голям, в сравнение с основаването на нови.

„ Тези суми, които ние ще влагаме в производството на нови фрагменти, се възстановяват неведнъж с годините “, котегоричен бе шефът на силистренската болница.

През първите две години от образованието си искащите ще получават месечна стипендия от 200-300 лв., стана ясно от думите му.

Студентите в трети и четвърти курс ще могат да работят на трудов контракт към болничното заведение по време на практическото си образование. Условие за подписване на контракт е стипендиантът да работи в болничното заведение най-малко толкоз години колкото е получавал стипендия.

По думите му, казусът с годините се задълбочава и може да се стигне до наложително преструктуриране или затваряне на отделения.

„ Трябват ни незабавно тази година към 10-20 сестри, другата година - към 40-50. В рамките на 5 години - към 100 “, изясни той.

По думите му към този момент има интерес към стипендиите, а за идната образователна година е планувана осведомителна акция по учебните заведения в района. За да бъдат привлечени хора от други обитаеми места, болничното заведение е изготвила и план за създаване на общежитие.

Според основната сестра Мариана Маринова младежите нямат интерес към специалността, поради ниското възнаграждение, а болничното заведение се крепи на труда и желанието за работа на доста сестри в пенсионна възраст.

В силистренската болница в този момент работят 203 медицински сестри. Някои от тях споделиха, че възнагражденията им са унизително ниски и се замислят да заминат за чужбина. По думите им, даже в прилежаща Румъния заплатите са доста по-високи. Други се подготвени да се насочат към учебни заведения и детски градини, където натоварването и стресът са несравнимо по-малки.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР