Болницата в Кюстендил остана без инфекциозно отделение заради липсата на

...
Болницата в Кюстендил остана без инфекциозно отделение заради липсата на
Коментари Харесай

Болницата в Кюстендил остава без инфекциозно отделение

Болницата в Кюстендил остана без инфекциозно поделение поради неналичието на медици. Преди година, поради финансови аргументи, други четири отделения - " Уши нос, гърло ", очно, кожно и физиотерапия, също стопираха работа.

Кюстендил

Според условията за обслужване на пациенти и медицинските стандарти, в отделението по инфекциозни заболявания би трябвало да работят двама лекари. В болничното заведение обаче от години няма новопостъпили доктори, а останалите или напущат, или се пенсионират.
Д-р Александър Величков - шеф на МБАЛ-Кюстендил: Проблем огромен е кадровият недостиг, само че по този начин или другояче той е неизпълним за нас и никога не може да оставим болните без умело и здравно обслужване.
Пациенти се тормозят, че ще им се наложи да пътуват до София или Благоевград. От болничното заведение са безапелационни, че неналичието на експерти няма да се отрази на пациентите.
Михаил Христов: То нали няма доста инфекциозни лечебни заведения и в интервалите на грипове... наливат се доста пари в опазването на здравето, само че потъват като вода в пустиня. Болниците са търговски сдружения, би трябвало да се махне това.Д-р Александър Величков - шеф на МБАЛ-Кюстендил: Всички заболели, които имат сходни проблеми, да бъдат преглеждани и диагностицирани, когато има подозрение или потвърдено инфекциозно заболяване, да бъдат ориентирани там където ще им се организира вярното лекуване.
Кюстендилската болница изпитва остра потребност и от медицински сестри.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР