Болницата в Горна Оряховица увеличи заплатите на лекарите и медицинските

...
Болницата в Горна Оряховица увеличи заплатите на лекарите и медицинските
Коментари Харесай

Болницата в Горна Оряховица увеличи заплатите на лекарите

Болницата в Горна Оряховица усили заплатите на лекарите и медицинските сестри и към този момент месечното им заплащане е съвсем 1000 лв.. Ръководството подхваща тези ограничения за да задържи медиците и да притегли млади експерти.

Увеличението на заплатите е поради усъвършенстваните финансови индикатори на втората по величина болница в страната. Приходите за предходната година са били съвсем пет милиона лв. поради множеството пациенти и увеличените клинични пътеки. В здравното заведение предходната година са се лекували към 10 хиляди души. Болницата е съумяла да стопи с близо 80% и своите отговорности към доставчиците.
Д-р Иван Иванов, шеф МБАЛ- Горна Оряховица: „ През последните две години три пъти сме успявали да усилваме междинната брутна работна заплата на болничното заведение. За съпоставяне през януари 2017 година междинната брутна работна заплата е била 889 лв.. Сега, след последното нарастване от януари, тази година тя към този момент наближава 970 лв.! “.
Тъй като и в горнооряховската болница медицинският личен състав застарява, управлението се пробва да притегли млади лекари освен с по-високи заплати, само че и с по-модерна инсталация.
Иван Иванов:„ Основните неща, които могат да привлекат един млад доктор, са опцията да работи със модерна техника за диагностика и лекуване, опцията да получи добра подготовка за своята специализация, а по този начин също и не на последно място- неговата работна заплата! “
Така преди месец на работи постъпва 30-годишният доктор Илко Костурков. Казва, че не съжалява, че е избрал болничното заведение в дребния град пред други две клиники в София.
Д-р Илко Костурков:„ Тука равнището на ендоскопската инсталация е доста високо. В болничното заведение има опция за развиване на младежите, само че това изисква и по-добро финансово възнаграждение “.
Според данни на Сдружението на общинските лечебни заведения в България, горнооряховската е от дребното в страната, която е нараснала от 1 януари заплатите на целия личен състав.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР