Болницата в Айтос спира приема на пациенти в отделението за

...
Болницата в Айтос спира приема на пациенти в отделението за
Коментари Харесай

Айтоската болница ще приема само пациенти с COVID-19

Болницата в Айтос стопира приема на пациенти в отделението за вътрешни заболявания. Причината – нараствания брой заболели с ковид, откакто беше открито ново огнище в шивашки завод. В здравното заведение към този момент ще се лекуват единствено пациенти с COVID-19, заяви бТВ.

Всяко поделение на болничното заведение се намира в друга постройка. Управителят на лечебното заведение доктор Паруш Парушев изясни, че от през вчерашния ден Вътрешно поделение е превърнато в COVID-отделение, а заповедта е издадена от Регионалната здравна ревизия.

„ Отделението е на два етажа, само че е с един вход – и за пациенти, и за личен състав. Практически, става невероятно разделянето на потоците. Създаваме организация най-малко условно да създадем такова разделяне “, посочи той.

В момента в болничното заведение се лекуват 7 пациенти с COVID-19. На втория етаж се лекува човек с вътрешно заболяване, който през днешния ден ще бъде изписан, а етажът ще бъде квалифициран за настаняване на хора с позитивни проби за ковид, които имат потребност от лекарско наблюдаване.

Пулмологът, две сестри и една санитарка в болничното заведение също са диагностицирани с COVID-19. Те са под домашна карантина. Главната здравна сестра уточни, че личният състав е подготвен да работи в основаните условия, само че би трябвало да се подсигурява сигурността му.

„ Структурата на постройката няма по какъв начин да бъде готова, с цел да предпазя личния състав си. Не може да се направи буферна зона, би трябвало да се провежда помещение, където личният състав да се преоблече, с цел да влезе при пациентите. Обезпечени сме с материали, само че би трябвало структурно да се провеждат нещата, с цел да работим умерено “, добави тя.

От през днешния ден всички заведения за публично хранене в с. Зайчар ще бъдат затворени поради заразяването на 25 дами от обитаемото място, които работят в шивашки завод в Айтос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР