Болницата е една, от които са за пример в този

...
Болницата е една, от които са за пример в този
Коментари Харесай

Директорът на „Св. Иван Рилски“: Натискът са лични интереси на хора, които не са на ниво министър


Болницата е една, от които са за образец в този бранш, и е обикновено да има лични апетити към нея, съобщи доктор Дечев

Тази заран медиците от столичната университетска болница „ Свети Иван Рилски “ излязоха на митинг в отбрана на шефа на лечебното заведение.

По думите им доктор Дечо Дечев е безпричинно принуждаван да подаде оставка като шеф на болничното заведение.

Притесненията на лекарите от профсъюз „ Защита “ са, че задачата е болничното заведение да бъде разграбена и унищожена.

„ Искаме да разберем дали има причина доктор Дечев да подаде оставка. Болницата работи добре, няма спор сред личния състав и управлението. Заплатите и изискванията на труд са извънредно положителни. Не виждаме мотив доктор Дечев да подаде оставка “, съобщи Красимир Митов, Национален профсъюз „ Защита “.

Според него има подозрение за напън извън.

„ След среща с него разбрахме, че има разминаване сред управлението на болничното заведение и принципала по какъв начин тя да бъде ръководена. Ако казусът не бъде решен, от на следващия ден 900 души ще бъдат на улицата пред министерството “, добави Красимир Митов.

Д-р Дечо Дечев проговори за оставката си, която подаде през вчерашния ден и за апетитите към болница „ Свети Иван Рилски “, която оглавява.

„ Очакваме да се върне министър Меджидиев от отпуск и ще обсъдим въпроса дружно с него. Премиерът се ангажира персонално. Предполагам, че това, което ще реши, ще бъде в интерес на колектива. Няма политически напън, натискът са персонални ползи на хора, които не са на равнище министър. Болницата е една, от които са за образец в този бранш, и е обикновено да има лични апетити към нея. Не знам за кого става дума “, съобщи пред Българска национална телевизия доктор Дечо Дечев.

„ Искам да помоля всички да продължим работа, тъй като чакат пациенти. Имаме увещание от премиера, че до час и половина ще имаме отговор на поставените ни въпроси “, добави доктор Дечев.

„ Болницата приключи годината с близо 4 млн. лева облага, макар “помощта ” на Министерството на здравеопазването, в подобен смисъл, че тя не беше предпочитана за тях, съдейки по това, че не получи финансови средства за планове, за които е кандидатствала. През този интервал от ноември, когато се обединихме с Белодробната болница „ Св. София “, ние погасихме просрочени отговорности на пулмологията в размер на към 1,5 млн. лева, със лични средства успяхме да поправяме и заплатите им, като в този момент те са два пъти по-високи от преди “, акцентира доктор Дечев.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР