Болницата Бетел в . Много от лекарите там са виждали

...
Болницата Бетел в . Много от лекарите там са виждали
Коментари Харесай

Лекари и болногледачи в Германия отказват да се ваксинират

Болницата " Бетел " в. Много от лекарите там са виждали какъв брой тежко протича от време на време COVID-19. Би могло да се допуска, че работещите там всеобщо ще желаят да се имунизират, само че картината е по-различна. Болногледачката Вивиен Кохман е един от образците за това. Като майка на малко дете тя от месеци педантично съблюдава всички ограничения за хигиена и контакти, само че във връзка с имунизацията счита да изчака, оповестява Дойче веле, представен от БГНЕС.
" Със сигурност няма да съм първа на опашката за имунизиране. В това отношение съм прекомерно внимателна и ненапълно изпълнена със боязън, тъй като си мисля, че имунизацията е още доста нова, с цел да я считаме за изцяло сигурна. Честно казано, съм много обезпокоена. Такива са персоналните ми чувства ", споделя болногледачката. Вивиен Кохман обаче никога не е съперник на имунизациите. Тя самата е ваксинирана против доста заболявания. Затова се надява, че до края на годината ще има повече изясненост по отношение на имунизациите и повече информации за възможните опасности.
 До края на март всички в Израел ще са имунизирани До края на март всички в Израел ще са имунизирани
Само три седмици след началото на акцията Израел към този момент е съумял да имунизира 20% от жителите си. При население от 9 милиона души тов...
Експертите регистрират, че този песимизъм не е необичайност измежду медицинския личен състав. Анкета, извършена от Германското сдружение на интернистите от интензивната и незабавна медицина, извършено през декември 2020, демонстрира, че единствено към 50% от болногледачите считат да се имунизират. В същото време доста болшинство от интервюираните споделят, че имунизацията е доста значима за преодоляването на пандемията.
Бернд Мойрер, президент на Сдружението на институциите за обществени услуги, споделя: " В някои от нашите домове се имунизират 100% от чиновниците, има обаче и други, където две трети от личния състав отхвърлят да се имунизират ". Сходни наблюдения показа преди време и здравният министър Йенс Шпан, който сподели, че в някои старешки домове има към този момент 80% имунизирани измежду личния състав, а в други едвам 20%.
Здравният специалист на немското държавно управление Карл Лаутербах, който е епидемиолог, допуска, че мнозина от лекарите и останалия медицински личен състав се предоверяват на отбраната от защитните си дрехи, а вероятно и не считат, че спадат към най-рисковата възрастова група.
Анкетата от декември демонстрира обаче, че запасите на медиците се дължат по-скоро на неясноти по отношение на дълготрайните последствия и възможните странични резултати от имунизациите. Някои от дамите в клиниките да вземем за пример се притеснят, че имунизацията би могла да се отрази неподходящо на по-късна бременност. Бернд Мойрер акцентира и различен мотив: даже и да се имунизират болногледачите, отново ще са длъжни да носят защитни маски, по тази причина имунизацията за тях на процедура не носи огромни облекчения. А и към момента не е ясно дали имунизирани хора могат да заразяват останалите.
 За всяка поставена ваксина против ковид, страната ще заплаща на лекарите За всяка поставена ваксина против ковид, страната ще заплаща на лекарите
Държавата ще заплаща по 10 лв. за всяка доза от двустепенните ваксини против COVRD-19, които ще бъдат поставяни. Това стана ясно на ср...
Друг мотив акцентира болногледач в провинция Бранденбург, поискал анонимност. Той самият към този момент е имунизиран с първата доза от препарата на BioNTech/Pfizer и споделя: " Тази ваксина не защищава от зараза с ковид, а главният ѝ резултат е, че защищава от насърчаване на COVID-19. Предполагам, че има хора, които избират да изчакат появяването на други ваксини ".
В неговото обграждане всички колежки и сътрудници към този момент се били ваксинирали, прибавя болногледачът. " През последните месеци неведнъж видяхме какъв брой тежки провали може да нанесе вирусът. " Той въпреки всичко счита, че доста от лекарите и медицинският личен състав към този момент са прекарали инфекцията и са построили антитела, заради което най-малко към този момент не им е нужна имунизация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР