Болница в САЩ отказа трансплантация на сърце, защото пациентът не

...
Болница в САЩ отказа трансплантация на сърце, защото пациентът не
Коментари Харесай

Американска болница отказа трансплантация на сърце, защото пациентът не е имунизиран срещу К19

Болница в Съединени американски щати отхвърли трансплантация на сърце, тъй като пациентът не е ваксиниран против К19.  От лечебното заведение обявиха, че съблюдават своята политика, а точно - поради дефицита на органи желаят да се подсигурят, че пациентът, който получава орган, има максимален късмет за оцеляване. 

31-годишният Ди Джей Фъргюсън има остра потребност от ново сърце, само че болница в Бостън го изважда от листата.

" Моят наследник е на ръба на гибелта ", сподели бащата на пациента Дейвид Фъргюсън. 

Бащата на Ди Джей добавя, че имунизацията против Ковид опонира на главните правила на сина му, съобщи bgonair.bg. 

От болничното заведение пък са безапелационни, че ще съблюдават своята политика. Според лекари, след всяка трансплантация на орган имунната система на пациента е извънредно слаба и даже елементарна простуда може да се окаже съдбовна. Затова реципиентите би трябвало да бъдат ваксинирани. 

" Органите са нищожни, няма да ги разпределим на някой, който има слаб късмет да живее, когато други, които са имунизирани, имат по-голям късмет да оцелеят след интервенцията ", съобщи доктор Артър Каплан. 

А близки на Ди Джей Фъргюсън се тормозят, че може да получи сърдечно инфектиране, което е евентуален непряк резултат от имунизацията против ковид. Мъжът е в болница от Деня на благодарността. Той страда от унаследен сърдечен проблем, който кара белите му дробове да се пълнят с кръв и течност. Затова единственият му късмет за живот е ново сърце. 

" Моето момче се бори пъклен самоуверено и има честност и правила, в които в действителност има вяра, това ме кара да го почитам още повече ", сподели баща му. 

Семейството му се притеснява, че той е прекомерно слаб, с цел да бъде изместен в друга болница. Мъжът е татко на две деца и чака трето. Близките му обаче се опасяват, че времето на Ди Джей изтича.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР