Болница Шейново“ отказва да плати исканите от родителите на разменените

...
Болница Шейново“ отказва да плати исканите от родителите на разменените
Коментари Харесай

АГ болница „Шейново“ отказва да плати 600 хил. лв. за разменените бебета, ще се съди с родителите

Болница „ Шейново “ отхвърля да заплати желаните от родителите на разменените бебета общо 600 хиляди лева обезщетение. Това стана ясно от известие на здравното заведение.

Болницата избира да отиде на съд, който да реши кой да е размерът на компенсациите.

Семействата на двете разменени момиченца желаеха по 300 хиляди лева всяко. Случаят нашумя през декември. Бебетата обаче са родени през септември и с месеци живеят при неверни родители, откакто са разменени при изписването им.

„ Съветът на шефовете се срещна със мнението на външния съветник, направено във връзка със декларираната рекламация от едно от фамилиите по проблема с разменените бебета.

Анализът се основава на обзор на близо 600 правосъдни каузи в региона на медицинските деликти в интервала от 2007 година до 2022 година За да се обезпечи изчерпателност, е осъществена инспекция и на други каузи (извън медицинските деликти), по които се присъждат компенсации за неимуществени вреди, изразяващи се в стрес, терзание, потрес от поднесена информация, страдалчество (без причиняване на физически увреждания).

Предвид събитието, че въпросът е невиждан, а диапазонът на присъждани компенсации за неимуществени вреди в правосъдната процедура е необятен, Съветът на шефовете на „ Втора САГБАЛ Шейново “ ЕАД реши да довери разглеждането на проблема на съда “, оповестиха от болничното заведение.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР