Болница Пирогов трябва да бъде преструктурирана. Това стана ясно от

...
Болница Пирогов трябва да бъде преструктурирана. Това стана ясно от
Коментари Харесай

„Пирогов“ трябва да бъде преструктурирана, смята министър Ананиев

Болница " Пирогов " би трябвало да бъде преструктурирана. Това стана ясно от думите на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев пред публицисти в Народното събрание.

" Ще влезем идната седмица в " Пирогов " с съответен възстановителен проект. Той ще усъвършенства в забележителна степен финансовото й положение, както ще усъвършенства разноските, по този начин ще усъвършенства и структурите вътре в лечебните заведения ", означи министърът.

Той акцентира, че болница " Пирогов " има потребност от преструктуриране на отделенията.

" Има да вземем за пример четири хирургии, четири ортопедични отделения, просто ненужни структури, ненужни началници, управнически личен състав, когато може да се усъвършенстват тези структури ", разяснява Ананиев.

Попитан дали ще бъдат съкращавани началници в " Пирогов ", министърът посочи: " Не го приемайте като редуциране на началници на отделения, а усъвършенстване на отделенията, което значи по-малко административни разноски и повече разноски за лекуване на хората ".

Засега няма болница, която да е в положение на банкрут, съобщи министърът в отговор на въпрос. Направихме оздравителни проекти на всички лечебни заведения и най-много на най-тежките, които се извършват и с всеки месец финансовото им състояние се усъвършенства, добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР