Болница „Пирогов“ обяви, че закрива извънредно разкритите COVID отделения заради

...
Болница „Пирогов“ обяви, че закрива извънредно разкритите COVID отделения заради
Коментари Харесай

„Пирогов“ закри отделения за пациенти с COVID-19

Болница „ Пирогов “ разгласи, че закрива изключително разкритите Коронавирус отделения поради по-малкото инфектирани с ковид у нас. Пациенти с COVID-19 ще продължат да се одобряват, в случай че такива търсят помощ.

В пика на третата вълна Коронавирус отделенията, открити в „ Пирогов “ са 12, с близо 500 места за пациентите. В момента отделението е единствено едно – с малко над 40 места.

Завеждащата закритото поделение доктор Снежа Бахарова съобщи, че усеща огромно облекчение.

„ Ние сме тук от ноември месец, когато почна пикът на третата вълна. Всичко, което виждате, че е празно – беше цялостно, беше цялостно и в коридора. Останаха единствено 40 кревати Слава Богу, само че „ Пирогов “ продължава да приема, както знаете идват единствено тежки, среднотежки, многотежки, тъй че ние продължаваме да работим “, добави тя.

На въпрос по кое време е бил най-натовареният интервал за медиците в незабавната болница, доктор Бахарова: „ От средата на януари доникъде на май беше цялостно по коридорите, нямаше места, имаше смесени стаи – мъжки и женски. Беше доста трагично, беше извънредно натоварено, това беше за цялата болница “.

Данните от Единния информативен портал сочат, че общо поставените дози на ваксина против COVID-19 са над 1,6 млн. дози, а имунизираните българи със приключен имунизационен цикъл са над 700 хиляди
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР