"Болница "Пирогов" е стратегическо лечебно заведение и аз ще се

"Болница "Пирогов" е стратегическо лечебно заведение и аз ще се ...

Новият шеф на "Пирогов": Бъдещето на болницата е пациентът да е на първо място


"Болница "Пирогов" е стратегическо лечебно заведение и аз ще се посветя на успешното му развитие в бъдеще. Бъдеще, в което пациентът ще бъде на първо място, а управлението на болницата няма да се случва чрез медиите". Това казва новият директор на "Пирогов” проф. Иван Поромански в изявление, публикувано във Facebook страницата на болницата.Още по темата23 юли 2021 12:2014922 юли 2021 11:51177

Проф. Поромански пое поста, след като досегашният шеф проф. Асен Балтов беше отстранен от служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Рокадата предизвика недоволство и протест на медиците от болницата.

Новият изпълнителен директор на "Пирогов” прекарва 33 години от професионалния си път именно в най-голямата спешна болница в страната. Досега той ръководеше уникалната за страната "Клиника по гнойно-септична хирургия", уточняват от болницата.

Професор Иван Поромански завършва медицина през 1985 година, а през 1991 придобива специалност "Хирургия”. През 1997 става специалист в ортопедията и травматологията, а 11 години по-късно и в спешната медицина.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg