Болница Пирогов“ е на печалба, сменя се директорът, защото преди

...
Болница Пирогов“ е на печалба, сменя се директорът, защото преди
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Директорът на „Пирогов“ се сменя заради случая с един съветник – Мустафа Емин

Болница „ Пирогов “ е на облага, сменя се шефът, тъй като преди време той огласил един случай с един консултант – Мустафа Емин. Това разяснява ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) пред публицисти в Народното събрание, откакто стана известно, че шефът на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " доктор Валентин Димитров е освободен от поста.

" Това стои в основата на промяната на шефа и има доста аргументи, поради които ние да не позволяваме политически напън за промяната на един или различен човек ", съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС. " Директорът на „ Пирогов “ си прави работата, болничното заведение е на облага и се пробват да измислят нов скандал – с състезанията в болничното заведение, какъвто не съществува ", добави Ангелов. 

Костадин Ангелов уточни, че министър председателят Денков е прочел отчета за „ Пирогов “ и съгласно него няма нарушавания, които да изискват промяната на шефа на болничното заведение. Кой е министър председателят на България, попита ръководителят на здравната комисия. Денков явно се обезличава като министър председател, не от Борисов, не от Пеевски, а от личните си министри, подобен е министърът на опазването на здравето, разяснява той. Според Ангелов отчетът е " изсмукан от пръстите ", а през днешния ден е пристигнало мнение, което разрушава всяка една от тезите в отчета.  

Въпросът е един единствен - кой е министър председателят в България, явно не е Денков, разяснява Ангелов. Явно е министърът на опазването на здравето проф. Хинков, който взема решения, които министър председателят Денков споделя, че няма да бъдат взети, добави той.

Попитан дали ГЕРБ-СДС ще изискат министър Хинков да си тръгне, Костадин Ангелов сподели, че Хинков не е номинация на ГЕРБ-СДС. Който е издигнал Хинков за министър, той си носи отговорността за този министър, той да взема решение какво да прави с него, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР