Болница „Медлайн“ в Пловдив въвежда ново изследване на бъдещите майки.

...
Болница „Медлайн“ в Пловдив въвежда ново изследване на бъдещите майки.
Коментари Харесай

Иновативно изследване за генетични аномалии на плода в Пловдив

Болница „ Медлайн “ в Пловдив вкарва ново проучване на бъдещите майки. Пренатален тест за генетични аномалии у плода без никакъв риск от загуба на бременността към този момент е наличен в лечебното заведение. Тази стъпка е част от желанието на болничното заведение да направи проучването елементарно, бързо и
налично за бъдещите майки, избрали да се доверят на първия в Европа и България неинвазивен пренатален тест (НИПТ) – „ Пренатест “.

Разработен е в Германия и разрешава откриването на необятен набор генетични аномалии на плода още в ранна бременност. Сред тях са синдромите на Даун, Патау, Едуардс и други недостатъци, свързани с хромозомите.

За разлика от общоприетите способи за диагностициране на сходни аномалии като амниоцентеза или хорион-биопсия, които крият прочут риск от загуба на плода, " Пренатест " е изцяло безвреден както за бебето, по този начин и за майката. Докато при към този момент упоменатите проучвания се постанова вземането на проба от околоплодната течност или плацентата, то при „ Пренатест “ е изцяло задоволително да бъде взета кръвна проба от майката, от която се изолира ДНК на бебето.

Технологията, основана на ДНК разбор, открива с акуратност 99,8% съществуването на изследваните генетични аномалии на плода.

" Пренатест " е подобаващ за всяка бъдеща майка, само че е целесъобразен при дами над 35-годишна възраст, както и за пациентки с ултразвукова находка за особеност, открита посредством първи триместър скрининг тест. Гинеколозите са безапелационни, че е добре да се направи при дами с анамнеза за тризомия при предишно раждане, както и при предишни спонтанни аборти.

Друго значимо преимущество на „ Пренатест “ е опцията да бъде изработен рано - още сред 9-та и 17-та гестационна седмица. Приложим и също при многоплодна бременност, както и след забременяване посредством методите за асистирана репродукция.

„ Независимо от настъплението на COVID-19, животът продължава и доста дами чакат своите чеда, по тази причина при нас консултациите не стопират, съобщи началникът на АГ отделението доктор Георги Крумов. Но се организират при строго съблюдаване на протиевоепидемичните ограничения – стерилизация на здравната инсталация и пространствата, както и на ръцете на всеки влизащ извън пациент, носенето на маски и калцуни е наложително, съблюдава се отдалеченост. “

Сега пациентките на МБАЛ „ Медлайн “ могат да получат бърз и елементарен достъп до новаторското проучване. Пробата за разбора се взема непосредствено в лечебното заведение, след което се изпраща в лаборатория LifeCodexx в град Констанц, Германия. В лечебното заведение бъдещите майки могат да
получат цялостна консултация и цялостно обслужване за всеки от предлаганите пакети „ Пренатест “ и дружно с висококвалифицираните АГ експерти да изберат най-подходящия за тях вид на проучването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР