Болница Лозенец е замесена в криминална схема за незаконни трансплантации

...
Болница Лозенец е замесена в криминална схема за незаконни трансплантации
Коментари Харесай

Това ли е висшият държавник, получил черен дроб след обаждане отгоре?

Болница " Лозенец " е забъркана в престъпна скица за противозаконни трансплантации на непознати жители. Редът за осъществяване на трансплантации у нас пък е погазван жестоко като хора са предреждали други нуждаещи се по разпореждане “отгоре “.
Тези направи в по-рано през днешния ден служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров . Той удостовери и към този момент добилата гласност информация, че болничното заведение е източвала Здравната каса с фиктивни пациенти. 
Министърът разкри и че април месец е осъществена трансплантация на черен дроб от трупен донор. Трансплантацията е осъществена на четвъртия чакащ в листата пациент вместо на първия след " телефонно позвъняване " от горната страна. Трансплантираният е с 14 точки и е влезнал в листата на чакащите откакто излиза наяве за донорската обстановка, само че получава органа в случай, че първият в листата пациент е бил с 54 точки и вторият и третият също са имали повече точки.
Този човек е заемал доста висок пост в държавната администрация, сподели Кацаров, само че отхвърли да разкрие самоличността на трансплантирания, защото няма право по закон.
По информация на уеб страницата Bird.bg въпросният човек е Веселин Даков, някогашен основен секретар на Министерския съвет при Бойко Борисов.
" Даков е страдал от цироза поради напреднал алкохолизъм. Предредил е голям брой чакащи с други диагнози, които не са отмъщение за разпасан живот ", пишат от уеб страницата във Фейсбук.
 Здравният министър разкри скандални нарушавания с трансплантации в болница Лозенец Здравният министър разкри скандални нарушавания с трансплантации в болница " Лозенец "
Здравният министър Стойчо Кацаров разкри шокиращи нарушавания с трансплантациите в болница " Лозенец ". От 2019 година до 27 април 2021 година в б...
Според тяхна информация е бил употребен даже държавния аероплан " Фалкон, с цел да се достави дроба от умрелия за трансплантацията на Даков.
На брифинга на ГЕРБ по-рано през днешния ден въпрос беше заложен и на някогашния министър председател Бойко Борисов - има ли нещо общо и знае ли за разбъркване на листи за трансплантации след позвънявания " от високо равнище ".
Борисов съобщи, че не е осведомен и не се е обаждал за сходно пререждаме.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР