Болница „Лозенец” е в тежко финансово състояние и с дългове

...
Болница „Лозенец” е в тежко финансово състояние и с дългове
Коментари Харесай

Студентите от Медицинския факултет в СУ готвят протест

Болница „ Лозенец” е в тежко финансово положение и с задължения за над 30 милиона лв.. Правителството ще преструктурира лечебното заведение в педиатрична болница. Готвените промени провокираха напрежение и безпокойствие у студенти по медицина на Софийския университет, за които болница „ Лозенец” е образователна база.

Те се тормозят още, че с преструктурирането на лечебното заведение факултетът по медицина на Алма матер може да остане без акредитацията си и да бъде закрит. Затова студентите готвят митинг в идващите дни пред Народното събрание. Недоволството се провежда в обществените мрежи.

Здравният министър изясни, че Медицинският факултет няма да бъде закрит. „ Учебната и клиничната база на болница „ Лозенец” се резервира, дори освен това преструктуриране те ще получват нови клинични бази в други медицински университети, с които ще се подписа договор”, означи здравният министър Кирил Ананиев.

В формалната позиция на болница „ Лозенец” преструктурирането се приветства. Ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков също успокоява студентите, че до закриване на факултета по медицина няма да се стигне.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР