Болница е ударена при атаката на руски дронове тази нощ

...
Болница е ударена при атаката на руски дронове тази нощ
Коментари Харесай

Руски дронове удариха два пъти болница в Суми

Болница е ударена при офанзивата на съветски дронове тази нощ в западния украински град Суми. Нападението е осъществено с безпилотни летателни апарати вид Shahed и то на две ударни талази, с цел да бъдат наранени и евакуиралите се и избавителните служби, които са пристигнали на място след първия удар.

Вследствие на първата вълна от офанзиви са разрушени покривите на болничното заведение, оповестява вътрешния министър Игор Клименко. Тогава е умрял един човек. На този стадий не се оповестява за броя на потърпевшите и ранените.

По-късно се е случило и второто нахлуване, заяви регионалната военна администрация на Суми. По данни на Клименко при втората офанзива са починали още пет души , в това число и един служител на реда, който се е отзовал на мястото на случая , с цел да помогне за превъзмогване на следствията. Втори служител на реда е тежко ранен.

По-късно сутринта изпълняващият длъжността кмет на Суми Артьом Кобзар заяви, че към този момент починалите са 7, а 12 са тежко ранените.

Само за тази нощ над територията на Украйна военните са засекли 74 съветски ударни дрона и две ракети Х-59/69. Военновъздушните сили на Украйна не оповестяват детайлности.

Вчера Руската федерация нападна с дронове и ракети южните области на Украйна, в това число град Измаил в Одеска област, където живеят доста бесарабски българи. Трима души починаха, а 16 бяха ранени в региона на пристанището в Измаил. В последните две седмици още веднъж зачестиха ударите за пристанищата на Украйна на Черно море и на река Дунав. Също по този начин през вчерашния ден бе атакувано полицейското ръководство на Кривий рог, Днепропетровска област, където починаха трима души, а шестима бяха ранени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР