Болница Ал-Кудс в град Газа затвори повечето операции“, след като

...
Болница Ал-Кудс в град Газа затвори повечето операции“, след като
Коментари Харесай

Болница Ал-Кудс в Газа свърши горивото, спира ключови услуги

Болница Ал-Кудс в град Газа затвори „ множеството интервенции “, откакто горивото й свърши и устоя на ежедневните израелски бомбардировки към медицинския комплекс от неделя.

Болницата, ситуирана в квартал Tel al-Hawa и ръководена от Палестинското общество на Червения полумесец (PRCS), съобщи, че е била принудена да спре множеството услуги, „ с цел да понижи потреблението на гориво и да обезпечи минимално равнище на услуги през идващите дни ”.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Какво се случва на Западния бряг? | Започнете тук Отказът на лейбъристите да призоват за преустановяване на огъня в Газа дерайлира опозиционната партия в Обединеното кралство Разследването опровергава изказванието на Израел за тунела на Хамас под болничното заведение в Газа Испански министър: Израел би трябвало да приключи „ геноцида “ на палестинците в Газа завършек на списъка

Изключи главния си генератор и в този момент работи единствено с по-малък генератор, с цел да обезпечи съществени услуги и два часа електричество дневно на пациенти и 14 000 вътрешно разселени хора, които се приютяват там. Хирургичното поделение и заводът за произвеждане на О2 са затворени.

Говорителят на PRCS Небал Фарсак сподели пред Ал Джазира: „ Говорим за обстрел на към 15 метра [16 ярда] от постройката на болничното заведение. Повечето от постройките към [болницата] са съвсем изцяло унищожени. Бомбардировките се доближават от ден на ден и повече до болничното заведение и се опасяваме от директен удар в болничното заведение. “

Повечето от пътищата, които водят до болница Ал-Кудс, са затворени, което принуждава медиците в колите за спешна помощ да поемат по един, неравномерен, неасфалтиран маршрут, с цел да стигнат до ранените.

„ В болничното заведение имаме към 500 пациенти. В интензивното поделение имаме 15 пациенти. Те са ранени и са на респиратори. Имаме новородени в кувьози. Имаме 14 000 разселени хора, множеството от които са дами и деца “, сподели Фарсак.

PRCS „ изчерпа опциите си “, сподели той, добавяйки, че неведнъж е предупреждавал от две седмици, че „ запасите от гориво ще свършат, в случай че израелските окупационни сили продължат да отхвърлят да разрешат гориво да влезе в линията Газа “.

Израел наложи цялостна блокада на Газа два дни след началото на войната на 7 октомври, затягайки съществуващата обсада, която е в действие от 2007 година, и мощно лимитира навлизането на помощ, храна, вода, електричество и гориво.

Според Министерството на здравеопазването на Газа, 18 лечебни заведения са спрени от употреба от началото на войната или тъй като им е свършило горивото, или заради бомбардировки.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР