Болните от КОВИД-19 в Европа се увеличават в летния период,

...
Болните от КОВИД-19 в Европа се увеличават в летния период,
Коментари Харесай

Болните от КОВИД-19 в Европа се увеличават в летния период

Болните от КОВИД-19 в Европа се усилват в летния интервал, заяви Агенция Франс Прес. Засега равнищата на заболеваемост са умерени.
Покачване на епидемиологичните равнища има и в Съединени американски щати, Англия, Индия, Япония. 
От началото на май Световната здравна организация (СЗО) към този момент не преглежда епидемията от КОВИД-19 като изключителна обстановка, само че вирусът продължава да се популяризира във всички страни, продължава да се убива и да се трансформира, акцентира в сряда шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус по време на конференция. 
Вариантът EG.5, наименуван Ерис от някои учени, е най-следеният, тъй като може да провокира повишаване на заболеваемостта. Летните събирания и спадът на имунитета също могат да бъдадт фактор, споделят някои специалисти. 
Този подвариант на Омикрон наподобява по-лесно портативен от другите, които циркулират сега, поради новите генетични разновидности и може би е кадърен да заобикаля имунната отбрана. 
Подвариантът е разпознат в Индия, както и в други азиатски страни, в Северна Америка, в Европа. Засега съгласно СЗО няма налични доказателства, че EG.5 съставлява спомагателен риск за публичното здраве спрямо другите подварианти на Омикрон, циркулиращи сега. Съществува обаче рискът от разпространяване на един по-опасен вид, който са увеличи внезапно заболеваемостта и смъртността, сподели шефът на СЗО. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР