Болничните са нараснали с 50 на сто само за 5

...
Болничните са нараснали с 50 на сто само за 5
Коментари Харесай

Болничните са нараснали с 50 на сто само за 5 години

Болничните са нарастнали с 50 на 100 единствено за 5 години, като обстановката е спешна, съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия шефът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. Така тя аргументира предлагането първият ден от болничните да не се заплаща нито от страната, нито от работодателя.

Идеята занапред следва да се разисква със синдикатите, които към този момент реагираха остро на бъдещата смяна.

През последните години се регистрира скок в броя издадени болнични от 13 млн. през 2013 година на към 18 млн. през тази, съобщи Даниела Дариткова. Тя посочи, че изплатените средства скачат от 313 млн. на 632 млн. лв..

Даниела Дариткова: Това е растеж от към 50%, който доста затруднява Национален осигурителен институт и работодателите. Ако се регистрира растежът на прилагане на болнични, обстановката е спешна.

Поради тази причина ГЕРБ и Обединени патриоти оферират първият ден от болничните да не се заплаща, като ограничаването няма да важи за родителите, които гледат на болно дете и за тези, които са потърпевши при трудова акцидент.

Даниела Дариткова: " В доста европейски страни има интервал на изчакване, дори до 7 дни в някои от тях. Така че считам, че това е едно рационално предложение, тъй като би трябвало да се търсят източници на средствата, които ще са ни нужни за нарастването на минималната пенсия на 250 млн. лева Там ще са нужни към 80 млн. ".

Предложението те първа ще се разисква със синдикатите.

 Дариткова: Първият ден от болничния ще може да се употребява за дете Дариткова: Първият ден от болничния ще може да се употребява за дете
Първият ден от болничния няма да се заплаща, само че ще се вдигне минималната пенсия. За това се споразумяха сътрудниците в управническата коалиция. "През по...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР