Болни от COVID-19 учители са преподавали на децата в основно

...
Болни от COVID-19 учители са преподавали на децата в основно
Коментари Харесай

Сигнал: Заразени с коронавирус учители преподавали на деца в село Царевци

Болни от COVID-19 учители са преподавали на децата в главно учебно заведение " Петър Берон " в село Царевци до Аврен. За това алармират Българска национална телевизия обезпокоени родители. Директорката на учебното заведение също е с позитивен, само че не е уведомила никого.

Историята се разплита, откакто родители уведомили кмета на Аврен, че заболели учители сеят болестта измежду децата. " Нашата информация е, че е имало преподаватели, които са се чувствали зле, само че все пак с претекста, че нямало кой да ги замества, са посещавали образователни занятия, а са били към този момент с ковид ", съобщи Емануил Манолов, кмет на Аврен, пред националната телевизия.
 35% от учителите ще изоставен, в случай че им желаят зелен документ 35% от учителите ще изоставен, в случай че им желаят зелен документ
Близо 35% от българските учители споделят, че биха напуснали системата при въвеждане на зелен документ. Неодобрението на въвеждането на...

В учебното заведение са направени PCR проби, които откриват, че от 7 преподаватели 4 са дали позитивен резултат. Със заповед на кмета образователните занятия са прекъснати за 3 дни. " Направихме информация и се оказа, че сред 10 и 18 деца в продължение на две седмици не са идвали на образователни занятия, липсвали са, а ние нямахме информация от шефа, с цел да вземем ограничения. Половината деца са със признаци на простуда, кашлят, кихат, а родителите са от обществено слаби фамилии, нямат опция да отидат до огромния град и да си създадат проби ", добави Емануил Манолов.

Според обезпокоените родители, в продължение на дни децата им са контактували със инфектираните учители в класните стаи. " От сряда ще създадем ротация на паралелките, образование в електронна среда за част от тях, а учениците от първи до четвърти клас ще учат присъствено. Със заповед съм определила един от учителите, които сега са в учебното заведение, да извършва длъжността шеф ", сподели още Ирена Радева, шеф на РУО-Варна. След като завърши карантината на директорката, против нея ще има административни ограничения. През целия ден през днешния ден телефонът ѝ е бил изключен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР