Болни кучета и ужасяващи условия в общинската клиника Връбница. Това

...
Болни кучета и ужасяващи условия в общинската клиника Връбница. Това
Коментари Харесай

Болни кучета живеят в ужасяващи условия в клиника ''Връбница

Болни кучета и ужасяващи условия в общинската клиника " Връбница ". Това установяват лекари, които вършат външна инспекция, разпоредена от кмета на София Васил Терзиев. Малко по-късно, ветеринарите получат административни актове от Областната Дирекция Безопасност на Храните.

След заповед на кмета Терзиев трима самостоятелни един от различен ветеринарни лекари ревизират през януари в клиника ``Връбница``, здравният статус на кучетата и изискванията, в които живеят. Лекарите откриват, че съвсем всички животни са с засегнати крака поради непочистените кафези.

" Всеки откри сходни проблеми при животните, като рани по лапите, като несъответстващо физическо положение и самите условия не бяха подобаващи за осъществяване на условията за хуманно отношение към животните. В клиниката беше студено, вътре беше влажно, животните бяха затворени в дребни боксове и с несъответстващо разчистване ", съобщи ветеринарният доктор доктор Тома Щилиянов.

От Областната Дирекция по храните постановат административни наказания на тримата ветеринари през февруари с претекст, че са осъществени ветеринарномедициски операции на част от настанените животни, което е нарушаване на Закона за ветеринарномедицинска активност.

И в общинския подслон в Горни Богров обстановката остава непроменена, съгласно многочислените сигнали на доброволци. Те настояват,че не се поставят нужните грижи за бездомните животни. На клипове в обществените мрежи се виждат кучета, които даже умират от раните си. Проблеми има и за новопостъпилите животни.

" Когато ново куче бъде пуснато в клетката доста постоянно то бива нападано от останалите, защото те образуват като глутница и се пазят, което от време на време приключва с съдбовен край,ако няма кой да го забележи. Условията в приюта в действителност не разрешават доста сериозна здравна интервенция, защото не разполагат с доста материали нужни даже за зашиването на куче ", описа доброволецът Наталия.

" За 1500 кучета се грижат няколко гледача, няма по какъв начин да бъдат нахранени и да не приказваме за разходени, да не приказваме да им се оглежда здравословното положение и да им се оказва помощ ", изясни общинският консултант Марта Георгиева.

На противоположното мнение за изискванията в приютите са от общинското дружество " Екоравновесие ". От там показват, че за кучетата в Горни Богров са построени къщички, инсталирани са транспарантни ветрозавеси, постелки и се обезпечават нужните грижи, включително и разходки.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР