Болна жена е била принудена да плати 24 лв. за

...
Болна жена е била принудена да плати 24 лв. за
Коментари Харесай

Таксита в София дерат с 8 лева на километър

Болна жена е била принудена да заплати 24 лева за 3 км с такси в София. Случая разкриха от асоциация " Активни консуматори " в границите на свое проучване на таксиметровия пазар.

Жената пристигнала от Варна за медицински обзор в София. Тя хванала такси за 3 км разстояние, а най-после трябвало да заплати 24 лева В цената влизали няколко прекъсвания на светофар с доста висока цена за минута, както и предварителна такса от 8 лева, което е над законния най-много.

Десетки таксита, имитиращи марки на известни компании и безусловно менте превозвачи са обсадили жп гарата в София, откри инспекция на " Телеграф ".

Две коли с естествени дневни цени били изтикани в края на стоянката. На видно място пред самия вход спирали единствено напористи таксиджии, които прихващали ошашавените пасажери от преди малко дошъл трен и го водели към колите си.

Цените им са 1,30 лв. на километър през деня и 1,60 лв. нощем, предварителната такса е 1,95 лв., а за всяка минута престой броячът прибавя по 80 ст. Има и противозаконни таксита - елементарни леки коли без надписи и опознавателни знаци, без залепени цени на предното стъкло. Сред легалните има пет вариации на най-голямата такси компания в София " ОК Супертранс ". В гарата няма гише за наемане на такси.

Причината е, че притежателят ѝ НКЖИ няма подписан контракт за обслужване на пасажерите с някоя от известните компании за таксиметрови транспорти.

Дни по-рани при опит на " Активни консуматори " секрети клиенти на асоциацията не разкрили нито едно обикновено такси при няколко вечерни инспекции на гарата. " Изгорелите " с огромни суми са много, настояват от потребителската асоцоиация и дават образец с посетители на София, " ужилени " наскоро със сметка за такси от 100 лв. от летището до Орлов мост.

" Нужен е надзор и настройка да се постави ред и в тези права на потребителите. А те от своя страна могат да оказват помощ, като употребяват единствено легални таксита, авансово осведомят за цената на километър и наложително изискват касова записка от водача. Само против нея могат да предявяват претенция или подадат тъжба ", заключват от " Активни консуматори ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР