Болките в различни участъци по цялото протежение на гърба са

...
Болките в различни участъци по цялото протежение на гърба са
Коментари Харесай

Как да носим правилно чантa според ортопедите

Болките в разнообразни сектори по цялото продължение на гърба са чест проблем както при възрастни, по този начин и при лица в дейна възраст и даже все по-често се следят при юноши.

На първо място за болките в гърба, врата и кръста се показва все по-изразената статика в всекидневието ни. Но тя сигурно не е единственият предразполагащ фактор.

Един от обичаните аксесоари на дамите – чантата, в доста редки случаи се избира по нейната функционалност. Но тежката и неуместна за носене чанта може освен да докара до болки и дискомфорт, само че даже може да стане причина за деформиране на гръбнака, неправилна стойка и изхабяване на прешлените.

Постепенно тялото се приспособява към неправилната стойка до степен да не може да компенсира неподходящия ѝ резултат. В допълнение носенето на високи токчета може да утежни прегърбването.

Част от дълготрайните резултати на носене на неуместна и тежка чанта - над 4 или 5 кг, са инфектиране на нервния плексус в региона на рамото, мускулни болки и даже главоболие. Проблемът е, че проблемите с гръбначния дирек се демонстрират след дълго време, когато са налице първите повреди в ставите и хрущялите на междупрешленните тъкани. При дълготрайно натоварване главоболието може да се трансформира в хронично.

Препоръки на експертите

Честото периодично повтаряне на раменете при носене на чанта има значимо преимущество за почивка на мускулите и профилактика на изкривяването на гръбнака. Носенето на едната ръка би трябвало да бъде на равни шпации с другата.

Важно е да се заобикаля носенето на чантата върху прегъвката на лакътя. Съществува риск от засягане на нерви и сухожилия. Ако чантата е по-малка и не толкоз тежка носенето ѝ под мишница е целесъобразно.

Раницата е най-подходяща от другите типове чанти за отмерено систематизиране и даже изправяне на горната част на гърба. Но тя би трябвало да бъде с по-дебели презрамки и да не бъде отпусната, а да прилепва към горната част на гърба.

Чанти с дълга ръкохватка, които да могат да се трансферират през тялото диагонално също се предлагат.

Носенето на бележници, таблети, папки, документи може доста да увеличи тежестта на дамската чанта – в тези случаи по-добър вид е носене на в допълнение куфарче или втора ръчна чанта.

При извършване на покупки рекомендациите са също за преразпределяне на покупките в двете ръце. Също по този начин потребление на количка, а не кошница в магазина, с цел да не се натоварва кръста и ръцете.

Когато се носи тежка чанта, гръбнакът от страната на тялото, която не е натоварена, се свива, а от другата страна се опъва. Продължителното натоварване по този метод на прешлените води до износването им при честа повтаряемост.

Носенето на тежка чанта след време може да аргументи недъгавост на дисковете и херния.

Чантите с необятна каишка разпределят по-добре натоварването на рамото. Тежестта би трябвало да бъде колкото се може по-близо до центъра на тялото. При чантите, каишката на които минава през тялото, е значимо да бъдат компактно, оптимално покрай тялото. По-дългите дръжки разрешават на чантата да се движи, до момента в който вървим и по този начин се удря в горната част на бедрата, гърба или даже коленете.

Според хиропрактера доктор Джонас Ейфорд значимо е да се работи върху несъответствието, породен от тежките чанти, като отделяме по няколко минути в края на деня за стречинг на прекомерно стегнатите, спастични мускули.

Освен това за облекчение на по-изразения дискомфорт се предлага терапия с транскутанна нервна стимулация, лазерна терапия, импулсно електромагнитно лекуване или радиочестотна денервация.

Източник: puls.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР