Болки в мускулите, умора и психически проблеми: прекаралите тежка форма

...
Болки в мускулите, умора и психически проблеми: прекаралите тежка форма
Коментари Харесай

Проучване: COVID-19 може да доведе и до психически проблеми

Болки в мускулите, отмалялост и душевен проблеми : прекаралите тежка форма на COVID-19 могат да носят следствията цели шест месеца след инфекцията . Какво друго откриха учените, осведоми БГНЕС, базирайки се на " Дойче Веле ". Около две трети от пациентите с COVID-19, лекувани в болница, страдат от един или повече от резултатите на коронавирусната зараза цели шест месеца след нея. Това потвърждават резултатите от изследване в Ухан, Китай, оповестено в здравното списание " Lancet ". Най-честите дълготрайни резултати на COVID-19 върху тялото са мускулна болежка, отмалялост и психологични разстройства като тревога и меланхолия .
Проучване в Ухан след експлоадирането на ковид.  „ Нашият разбор демонстрира, че множеството пациенти не престават да живеят с някои от резултатите на вируса, откакто са изписани от болничното заведение, и акцентира нуждата от по-нататъшни проби след изписването, изключително в случай че болестта е било тежко “, сподели Бин Чжао, един от създателите на проучването и заместник-директор на китайския Национален център за клинични проучвания на респираторни болести. Учените са изследвали 1733 инфектирани, изписани от болница " Цзжин Ин Тан " в Ухан сред 7 януари и 29 май 2020 година Средната възраст на субектите е била на 57 години, 52% от тях са мъже, 48% са дами. По-голямата част (1172 пациенти), до момента в който са били в болничното заведение, са трансферирани на в допълнение доставяне с О2. От средата на юни до началото на септември предходната година пациентите са били прегледани още веднъж. С помощта на анкети, както и лабораторни проби и проби за устойчивост, учените открили, че 76% от субектите имат най-малко един признак, останал от времето на заразяване.
 Медици: Не се лекувайте с грейпфрут, в случай че сте инфектирани с COVID-19 Медици: Не се лекувайте с грейпфрут, в случай че сте инфектирани с COVID-19
По време на лекуване от ковид не би трябвало да се употребява грейпфрут. Противопоказен е и за хора с онкологични и кардиологични заболя...
Умора и уязвимост след ковид. Мускулна отмалялост или уязвимост са докладвани от 63% от интервюираните. 26% са имали проблеми със съня, други 23% са се оплаквали от тревога или меланхолия. Лабораторните проби също по този начин демонстрират, че 13% от пациентите, които са имали естествена бъбречна функционалност по време на престоя си в болница, по-късно са се влошили. При пациенти с изключително тежко протичане на болестта, даже след няколко месеца се вижда нарушена белодробна функционалност, съпроводена от утежняване на дишането. Констатациите на китайските учени са в сходство с други проучвания, извършени досега върху дълготрайни затруднения от COVID-19. Независимо от това, създателите показват някои недостатъци в работата си.
Последствия след лек.  Сред субектите има релативно малко хора с хронични белодробни или сърдечно-съдови болести. Информацията за това обаче не се основава на проучванията на учените, а на изказванията на самите пациенти. Това би могло да докара до неправилни оценки. Освен това, в групата на субектите не са включени инфектираните с ковид с леки признаци, защото тази категория пациенти просто не са стигнали до болница " Цзин Ин Тан " - те са били изпратени в други лечебни заведения. " Това събитие може да докара до неправилна оценка на броя на страдащите от дълготрайните последствия от коронавирусната зараза ", сподели Йордис Фромхолд, основен доктор на отделението за респираторни болести и алергии в немската клиника " Медиан " в Хайлигендам, където протичат рехабилитации след COVID-19. Фромхолд споделя, че наред с хората, които съвсем не са забелязали инфекцията и след нея оздравяват изцяло, и тези, които с тежка форма, стигнали до интензивно лекуване, има и трета група. " Тези пациенти с с умерена форма на болестта. Те могат да отидат в болница единствено за малко, само че по-късно не престават да имат признаци до три месеца ", споделя Фромхолд.
Нужна ли е рехабилитация след COVID-19.  Подобно на китайските учени, Фромхолд показва умората и мускулната уязвимост измежду дълготрайните затруднения след Сovid. Но хората идват при нея и с неврологични проблеми, болки в ставите и косопад. Преди всичко, споделя тя, тези хора са извънредно комплицирани, тъй като не схващат какво им се случва. Затова Фромхолд е удовлетворена от всяко изследване за вероятни затруднения след COVID-19. Към днешна дата 300 души са минали рехабилитация в Хайлигендам , множеството от тях са на възраст сред 30 и 65 години. Те по този начин и не са съумели да се възстановят изцяло от заболяването си и да се върнат на работа. " Хората, страдащи от последствията от лека форма на болестта, постоянно даже не знаят към кого да се извърнат ", прибавя Фромхолд. Личните лекари постоянно не могат да оказват помощ, сподели тя, а услугите за рехабилитация нормално са налични единствено за тези с тежко заболяване. „ Много е значимо да се изясни какви признаци могат да се появят “ , акцентира Фромхолд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР