Болката в гърлото е неприятен симптом, който може да се

...
Болката в гърлото е неприятен симптом, който може да се
Коментари Харесай

Ако ви заболи гърлото, НЕЗАБАВНО направете тези 5 неща

Болката в гърлото е противен признак, който може да се появи ненадейно и да ни разконцентрира, защото внася дискомфорт в всекидневието. Понякога болката се появява без други признаци на грип или простуда, което не прави лечението по-маловажно. Има някои способи и способи, посредством които да облекчите положението си и да излекувате гърлото си по-бързо и ефикасно. Ето по какъв начин:

Хранете се вярно
 Пригответе си домашни бонбони срещу болки в гърлото! Пригответе си домашни бонбони срещу болки в гърлото!
Възпаленото и болно гърло все по-често се среща към нас в последните дни със захлаждането и настъпването на разнообразни грипове. ...

Храната от време на време може да възпали или раздразни гърлото, в случай че е прекално люта, гореща, груба, студена. Такъв вид храна утежняват и положението при към този момент съществуваща зараза. Когато сте заболели, преминете на диета, която ще щади гърлото ви – включете по-мека и топла храна.

Пюрета, варени зеленчуци, супи, бульони, извара, масло, пастети – съществува многообразие. Продуктите би трябвало да са задоволително богати на витамини, само че и с известна лой, която да омекоти и заздрави възпалените лигавици.

Избягвайте мощните подправки, само че заложете на лука и чесъна – те имат антибактериално свойство, което също ще помогне за подсилването на имунната система и по-бързото ви възобновяване.

Ако нямате алергия към мед и цитруси, включете и огромно количество от тях в чайове и разнообразни храни и питиета. Те също ще повлияят удобно на положението ви.

Пийте огромно количество течности
 Бързо лекуване на болното гърло с този домакински лек! Бързо лекуване на болното гърло с този домакински лек!
В сезона на гриповете и тази по този начин страшна конюнктура, всяко пронизване в гърлото ни ужасява и сковава.  Против кашлица и болки...

Гърлото бързо се изсушава изключително през зимния интервал, а в случай че е възпалено дискомфортът е още по-засилен. При разболяване организмът ни губи течности, които би трябвало да се стараем да възвърнем. Хидратирайте се задоволително, приемайте огромно количество топли храни и питиета.

Билковите чайове би трябвало да са неизменима част от вашето лекуване, отвари, топли компоти, бульони, добавки към напитките – мед, лимон, джинджифил, канела също ще усилят действието им.

Комфорт за гърлото

Вече споменахме, че гърлото в този интервал се изсушава най-много поради сухия въздух. Овлажнявайте въздуха вкъщи посредством овлажнители или стайни растения. Не предлагаме да спите на работещ климатик.

Друго нещо, с което би трябвало да се съобразите, е говоренето. Избягвайте да говорите прекомерно доста и на висок звук, изберете тишината за няколко дни. Това ще разреши на гласните ви струни да се възстановят доста по-бързо.
 Домашен сироп за болки в гърлото Домашен сироп за болки в гърлото
Идва есента, след нея и зимата няма доста да закъснее. А това несъмнено са сезоните на всевъзможни настинки и вируси! Много от тях се проя...

Гаргара

Гаргарата е обичаен способ, изпитван и употребен години обратно в предишното. Този способ оказва помощ за пречистването на лигавицата от патогените, плаката и възпалителния секрет. За изработката на гаргара може да употребявате разнообразни отвари от билки (подходящи са лайка, невен, бъз, липа, култивиран чай) или разтвор със сода.

Преглъщайте

Преглъщането може да е мъчително и дискомфортно, само че е значимо за пречистването на гърлото от натрупалите се микроби и замърсявания. Именно заради това таблетките за смучене са толкоз ефикасни – подтикват към гълтателни придвижвания, които спомагат този развой на филтриране. Те включват и съставки, които спомагат за по-бързото възобновяване на лигавицата. А за градинския чай е потвърдено, че има облекчаващо свойство върху болките в гърлото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР