Боливудската звезда Салман Хан беше осъден на пет години затвор

...
Боливудската звезда Салман Хан беше осъден на пет години затвор
Коментари Харесай

Боливудска звезда отива в затвора

Боливудската звезда Салман Хан беше наказан на пет години затвор за бракониерство отпреди 20 години, предадоха международните осведомителни организации. Присъдата ще прекъсне кариерата на един от най-популярните индийски артисти, споделиха юристите му. Салман Хан възнамерява да апелира правосъдното решение. Той е подал молба да бъде освободен под гаранция.

52-годишният артист беше упрекнат в убийството на две застрашени индийски черни антилопи в западен резерват в Индия през 1998 година. Делото беше заведено от общността бишнои, която уважава антилопите като свещени животни. Тъй като делото се проточи съвсем две десетилетия, хора от тази общественост посрещнаха решението на съда в град Джодпур с фойерверки и черпеха с бонбони.

Други четирима артисти - Сейф Али Хан, Сонали Бендре, Табу и Нийлам, също бяха обвинени по делото, само че бяха оправдани. Те са били в джипа, каран от Салман Хан. Срещу Салман Хан са завеждани още две каузи за противозаконен лов на газели и антилопи. Той прекара няколко дни в пандиза през 2007 година, преди да бъде освободен под гаранция, съобщи „ Дарик “

През 2016 година апелативният съд в Мумбай отхвърли петгодишната присъда на известния артист по дело за шофиране в нетрезво положение и предизвикателство на случай със смъртен случай през 2002 година Хан връхлетял с автомобила си върху група хора, които спели на тротоара - умъртвил един и ранил четирима от тях. Салман Хан, който е на 52 години, е взел участие допълнително от 90 индийски кино лентата. Смятан е за една от най-големите суперзвезди на Боливуд, само че репутацията му е на необмислен и нахален човек.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР