Боливия, Бразилия, Колумбия, Еквадор, Гвиана, Перу и Суринам подписаха пакт

...
Боливия, Бразилия, Колумбия, Еквадор, Гвиана, Перу и Суринам подписаха пакт
Коментари Харесай

Седем държави се обединиха в защита на Амазония

Боливия, Бразилия, Колумбия, Еквадор, Гвиана, Перу и Суринам подписаха пакт за основаване на мрежа за реагиране при бедствия и сателитен мониторинг, заяви BBC, представена от БГНЕС.
На среща на върха в Колумбия те също се съгласиха да работят за залесяването на Амазонка.
Тази година в тропическите гори на Амазонка избухнаха над 80 000 пожара. " Тази среща ще продължи да работи като механизъм за съгласуваност на президентите, които споделят това богатство - Амазонка ", съобщи колумбийският ръководител на срещата Иван Дюке, който беше хазаин на срещата в град Летисия.
Междувременно перуанският президент Мартин Вискара сподели: „ Само положителната воля към този момент не е задоволителна “.
Седемте страни също се съгласиха да положат повече старания в образованието и да усилят ролята на коренните локални общности. Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро взе участие посредством видеовръзка от болничното заведение, в която се приготвя за интервенция.
Амазония е жизненоважна част от планетата, която забавя темпото на световното стопляне, а 60% от него се намира в Бразилия.
Броят на пожарите сред януари и август 2019 година е двойно по-голям в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съгласно Националния институт за галактически проучвания на страната (Inpe).
Президентът Болсонаро провокира интензивни вътрешни и интернационалните рецензии поради неспособността да отбрани района. Природозащитници настояват, че политиката му е довела до увеличение на пожарите през тази година и че той е насърчил фермерите, отглеждащи добитък, да разчистят голяма част от тропическите гори след избирането му предишния октомври.
Боливия също се бори с пожари, които бушуват покрай границите ѝ с Бразилия и Парагвай.
Междувременно водещата група на промишлеността за експорт на месо в Бразилия и селскостопанският бизнес се причислиха към екологична акция, призоваваща за преустановяване на обезлесяването на публични земи в Амазонка, изискваща също по този начин и държавни дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР