Болидът FW45, с който пилотите на Уилямс Алекс Албон и

...
Болидът FW45, с който пилотите на Уилямс Алекс Албон и
Коментари Харесай

Новата кола на Уилямс е еволюция на FW44 от 2022 година

Болидът FW45, с който водачите на Уилямс Алекс Албон и Логан Сарджънт ще се състезават в хода на сезон 2023 във Формула 1 е единствено еволюция на миналогодишния FW44, а не напълно нов автомобил. Една от огромните промени ще бъде зоната на страничните кутии, които бяха сензитивно изменени и в хода на предходната акция.

През зимата основаният в Гроув екип смени своето управление, като Джеймс Ваулс пое ръководството на отбора от Йост Капито, който напусна Уилямс в средата на декември. Освен немският експерт от Гроув в края на предходната година си потегли и техническият шеф Франсоа-Ксавие Демесьон, който бе назначен в Уилямс при започване на 2021 година.
 Капито разкри за какво е напуснал Уилямс след единствено две години отпред Капито разкри за какво е напуснал Уилямс след единствено две години отпред
Въпреки напускането на Демесьон дизайнерите на Уилямс не са спрели със своята работа и техните очаквания са осъществените промени да придвижат отбора напред в класиране. През сезон 2022 английският отбор приключи на последната позиция в конструкторския шампионат с едвам осем точки в своя актив.
 Ваулс: Уилямс няма да е дъщерен тим на Мерцедес Ваулс: Уилямс няма да е дъщерен тим на Мерцедес
„ Практически това е една еволюция. Има промени в пода, съгласно новите правила, а другата по-сериозна смяна е обвързвана със страничните кутии, която също съставлява еволюция на решението, което приложихме през предходната година.

„ През предходната година, когато сменихме дизайна на страничните кутии (от Гран При на Великобритания) ние бяхме лимитирани от дизайна на радиаторите, който не искахме да пипаме. Сега обаче ние можехме да го променим. Реално това е единствената по-сериозна смяна по колата. Практически една еволюция на миналогодишния ни болид “, изясни Дейв Робсън, който дава отговор за представянето на колите на Уилямс.
 Уилямс сподели новите цветове и водачите за 18 минути Уилямс сподели новите цветове и водачите за 18 минути
В понеделник Уилямс показа своята разцветка за сезон 2023, само че не и FW45, който ще дебютира на „ Силвърстоун “ идния понеделник, когато Уилямс ще организира своя първи кино ден за годината. Той ще бъде употребен за осъществяването на първите инспекции на FW45, с цел да и несъмнено, че те няма да се появят по време на предсезонните проби в Бахрейн в края на месеца.
 Уилямс притегли един от най-разпознаваемите спонсори в моторните спортове Уилямс притегли един от най-разпознаваемите спонсори в моторните спортове
През тази година отборите ще имат единствено три дни за подготовка преди старта на сезона, тъй че всяка изгубена минута поради повреди ще коства скъпо на всеки един от тимовете. Тестовете в Бахрейн ще се проведат на 23, 24 и 25 февруари, а единствено седмица по-късно на „ Сахир “ ще започва и самият сезон с Гран При на Бахрейн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР