Болен възрастен човек, припаднал в хипермаркет Lidl във Враца, е

...
Болен възрастен човек, припаднал в хипермаркет Lidl във Враца, е
Коментари Харесай

Драма в Lidl във Враца! Охранител изхвърли припаднал човек на плочките, персоналът гледа безмълвно

Болен възрастен човек, примрял в хипермаркет Lidl във Враца, е бил изхвърлен като мръсно куче от охранител в обекта, научи организация BulNews. За нечовешкото отношение и застрашаването на живота на врачанина описа пред кореспондент на медията ни брачната половинка на пострадалия Илийка Андрова. Тя не може да повярва, че хората са станали толкоз безсърдечни и вместо да оказват помощ на човек във очевидно неприятно здравословно положение, го изхвърлят на плочките и го подминават с лека ръка.
Инцидентът е станал на 26 септември към 14 часа в магазин Lidl на бул. „ Васил Кънчов “, до автогарата във Враца. Докато пазарувал в хипермаркета, на диабетика Методи Андров му прилошало, паднала му кръвната захар и той се свлякъл на пода до касите. Към него неотложно се спуснал охранителят на обекта Кирил Кирилов. Най-вероятно той е помислил, че мъжът е пийнал и по тази причина го вдигнал и го извлякъл на открито, като го зарязал на плочките пред количките за извършване на покупки.
В това време в хипермаркета отивал прочут на възрастното семейство. Той видял безпомощния Методи и незабавно се обадил на брачната половинка му. Когато врачанката пристигнала, намерила мъжа си на земята, качила го в колата и го прибрала вкъщи им.
След като се съвзел станало ясно, че Методи не си спомня нищо от случая. Жена му обаче съумяла да сглоби картинката и схванала, че никой не е направил опит да окаже първа помощ на мъжа й или да извика кола за спешна помощ. Още на идващия ден тя отишла до хипермаркета да потърси сметка от управлението и охранителя, само че не получила съответно пояснение. На 1 октомври дамата подала тъжба до управлението на Lidl и охранителната компания „ Крон секюрити “ ЕООД. Близо две седмици обаче Илийка Андрова не получила нито един отговор и по тази причина потърси подпомагане от най-четената медия в Северозападна България.
„ Мъжът ми е на 73 години, диабетик, с няколко стенда на сърцето. Можело е да се утежни сериозно и да почине. Методи цялостен живот е работил като служител на реда. Даде 33 години от живота си в интерес на обществото, а най-после по този начин да се отнасят с него. Възмутена съм от отношението на охранителя, който с цел да го изкара на открито кой знае по какъв начин го е влачил през магазина. Той безусловно го е изхвърлил на открито в безсъзнание. На идващия ден мъжът ми отиде при него, с цел да му изиска сметка за какво по този начин е постъпил, а той му се изсмял в лицето. Това е просто безумство “, споделя вбесената Андрова.
Репортер на организация BulNews изиска коментар от управлението на Lidl в София за скандалния случай. От компанията са безапелационни, че имат прецизни процедури при сходни обстановки, които са били спазени от чиновниците. Те сякаш били предложили на припадналия човек вода и да извикат кола за спешна помощ, само че той им бил отказал. Твърдението на хипермаркета обаче наподобява необичайно, защото не е ясно по какъв начин човек в безсъзнание отхвърля каквото и да е.
Охранителната компания, която дава отговор за обекта - „ Крон секюрити “ ЕООД със седалище в София, също бе потърсена от наш кореспондент. От там увериха, че са разпоредили цялостна инспекция на случилото се. След сигнала на Илийка Андрова от управлението оповестиха, че охранителят Кирил Кирилов ще бъде отхвърлен от поста до два дни. Те обаче се пробваха да оправдаят държанието му, като прецизираха, че не е показал никакво принуждение по отношение на Методи. Бил го извел напълно обикновено от хипермаркета и даже му бил дал две захарчета. Отстраняването му от служба щяло да бъде не поради отношението му, а поради жалбата против него, допълниха от „ Крон секюрити “ ЕООД.
Предлагаме ви да прочетете и формалното мнение на Lidl за случая без редакторска интервенция.

„ Във връзка със питане по отношение на случай с клиент в наш магазин в гр. Враца, изпращаме повече информация за случилото се.
Искаме да Ви уверим, че организирахме детайлно вътрешно изследване и координиране с всички виновни страни, в това число обзор на охранителни камери.
Случаят е от 26 септември, когато охранителят на промяна вижда клиент, който очевидно не се усеща добре. Охранителят се пробва да разбере какво му е и му предлага да го изведе на открито, на въздух. Междувременно различен представител на личния състав отива при тях и предлага на клиента вода, а също и да извикат кола за спешна помощ, само че клиентът отхвърля и двете. Негов прочут, който инцидентно е там по същото време, се обажда на брачната половинка му, която след това го води у дома.
В съответния случай са спазени главните стъпки по процедура, с цел да се окаже нужното подпомагане и да се предложи помощ на клиента, като се изключи информиране на ръководителя промяна / шефа на магазина. Неговото известяван е наложително, с цел да наблюдава случая и да предприеме следващи дейности, в случай че се постанова. За сходни обстановки Лидл България има създадена прецизна процедура, по която се оказва помощ и се обгрижват клиенти, в случай че се почувстват зле в магазина. Тя включва съответни стъпки и с нея са осведомени всички наши чиновници, както и чиновниците на компаниите подизпълнители, които обслужват например като охранители нашите обекти. Като виновна компания одобряваме всеки един сигнал и противоположна връзка и благодарим за тях, тъй като за нас това е мотив освен да предприемем нужните коригиращи дейности, когато това се постанова, само че и да създадем спомагателни образования и указания на личния състав “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР