Болен съдебен заседател попречи на старта на днешното заседание срещу

...
Болен съдебен заседател попречи на старта на днешното заседание срещу
Коментари Харесай

Делото за мелето с 3 жертви до КЦМ продължава да се точи, насрочиха нова дата

Болен правосъден заседател попречи на старта на днешното съвещание против Иван Костов в Окръжен съд-Пловдив. В него трябваше да бъдат изслушани движимости лица и още очевидци на злополуката до КЦМ през 2019 година Това наложи насрочването на нова дата за делото против 72-годишния водач. Така процесът ще продължи на 24 ноември тази година.
Прочетете още
Иван Костов е с обвиняване за причиняване на гибел на три лица по несъобразителност в резултат на злополука. До случая се стигна, откакто водачът е карал с превишена скорост и е навлязъл с джипа си в насрещното платно, след което е настъпил удар с лек автомобил.

Трагедията, при която починаха трима души се разигра точно на Гергьовден 2019 година. 72-годишният лидер бил зад кормилото на колата си –  джип мерцедес и пътувал от Асеновград към Пловдив. Част от правата била в ремонт. Движението се осъществявало в източното платно. То се състояло от две ленти за придвижване и една спешна.

В същото време в посока от Пловдив към Асеновград се движел лек автомобил, марка „ Тойота Корола ”. В него се намирали четирима пасажери – един мъж на 66 години, и три дами – 42, 63 и към 50 годишна. Те отивали в храм в Асеновград, с цел да участват на подписване на църковен брак.

72-годишният лидер подхванал изпреварване, малко след което без да алармира ненадейно отклонил колата наляво и навлязъл в насрещната лента. С джипът си, той блъснал металната защитна мантинела и предната дясна част на насрещно движещата се „ Тойота “. Водачът ѝ отклонил колата, само че не съумял да избегне удара. В резултат на пътнотранспортното произшествие са починали 42 и 63 годишните дами, както и 66-годишния мъж. Третата жена пък е получила междинни телесни повреди. 

Според автотехническата експертиза, виновният водач е управлявал лекия автомобил „ Мерцедес “ със скорост 80 км/ч., което е превишаване с 20 км/ч. на позволената в този сектор. Освен това причина за злополуката е нахлуване в насрещната лента на лекия автомобил „ Мерцедес “, без да има нужда от изпреварване или заобикаляне.

В предходното съвещание в края на юли показания дадоха общо осем очевидци, измежду които - двамата водачи, движещи се директно след джипа на Костов, служителите на реда, пристигнали на мястото на случая, пожарникарите рязали колата-ковчег, както и персоналният доктор на Иван Костов. Какво описа те и по какъв начин върви процеса досега може да прочетете ТУК:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР