Боксьорката печели отличието за трети пътСъстезателката от боксов клуб Русе

...
Боксьорката печели отличието за трети пътСъстезателката от боксов клуб Русе
Коментари Харесай

Севда Асенова е спортист на годината в Русе

Боксьорката печели оценката за трети път

Състезателката от боксов клуб " Русе " Севда Асенова беше избрана за състезател номер 1 на Русе за 2022 година в анкетата на спортните публицисти, проведена от локалния вестник " Утро " и Община Русе.

Асенова е европейска шампионка и бронзова медалистка от Световното състезание за дами. Тя е и държавна шампионка на България. Боксьорката печели оценката за трети път.

" За мен е чест. Гордея се със себе си, че реализирам такива триумфи. Възстановявам се от травма. Предстоят ми значими шампионати ", сподели Асенова, представена от Българска телеграфна агенция.

Втори в анкетата се подреди състезателят по повдигане на тежести от тежко-атлетическия състезателен клуб " Русе " Ангел Русев. Той е европейски първенец за мъже от шампионата в Тирана, Албания, а на международното състезание за мъже в Колумбия зае шесто място. Шампион е в изтласкването на европейското състезание за юноши.

На трето място е състезателят на боксов клуб " Русе " Радослав Росенов. Той е европейски първенец за мъже до 23 година от шампионата в Харватия, притежател е на купа " Странджа " при мъжете и държавен първенец на България по бокс.

За треньор на годината бе разгласен Съби Събев. Той е треньор в боксов клуб " Русе " и е персонален треньор на Севда Асенова и на Радослав Росенов.

Наградата за приложник номер 1 взе състезателят по авиомоделизъм на състезателен модел клуб " Приста " Елеонора Павлова.

Наградата " Отбор на годината " на Община Русе се присъжда на тима по хандбал " Мартен 67 ".

Всички отличени получиха грамоти, кристални статуетки и парични награди.

По време на церемонията състезатели от разнообразни спортни клубове в Русе демонстрираха своите умения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР