Боксовият мениджър и промоутър Ивайло Гоцев продължава с огромен размах

...
Боксовият мениджър и промоутър Ивайло Гоцев продължава с огромен размах
Коментари Харесай

Ивайло Гоцев: Тервел ще се бие за световната титла през 2022 година

Боксовият управител и промоутър Ивайло Гоцев продължава с голям обсег да чупи всевъзможни граници. Благодарение на неговите старания Тервел Пулев (15 победи, 12 с нокаут) ще се завърне на кръга за присъединяване на галавечер в Африка.

38-годишният софиянец излиза в 10-рундов мач против намибиеца Викапита Мероро (29 победи, 14 с нокаут и 9 загуби). Шоуто ще се организира в Дар Ес Салаам (Тан) на 29 януари. Битката ще бъде излъчена директно по Диема спорт.

Специално за читателите на " България Днес " Ивайло Гоцев показа забавни детайлности към организацията на мача и какво е бъдещето на Кубрат Пулев.

- Г-н Гоцев, по какъв начин се стигна до образуване на мача в Танзания?

- Не помня различен български боксьор да се е бил в Африка. Радвам се, че имаме изискванията и положителни сътрудници в лицето на танзанийския промоутър и нашите другари от Южна Африка, с които работим от три години. През тази година ще има шест галавечери в Африка, на които ще вземат участие наши боксьори. Следващата е на 26 март.

- Какви ще са изискванията на мача и каква е обстановката с ковид в Танзания?

- Климатът е по-различен. Температурата ще е 32 градуса. Усеща се като 40 поради влажността, която е 70%. Няма рестрикции за почитателите. Залата ще е цялостна. Очакват се 2000 души. С Тервел и неговия екип идваме на 26 януари. Там режимът на влизане е много по-свободен. На излизане от България ще си вършим PCR проби.

- Колко съществено затруднение е Мероро за Тервел Пулев?

- Добър противник с нужният опит. Играл е с класни съперници. Очакваме да стане добър пердах. Не е определен, с цел да падне. Това е идната стъпка, с цел да доближи до мач за международната купа, а това ще се случи през 2022 година. Тервел натрупа опит. Само от три години е експерт. Нуждае се от сходни борби със комплицирани съперници на непозната територия.

- Кубрат Пулев подготвен ли е също да се бие в Африка?

- Винаги съм желал някой ден да създадем мач " Ръмбъл ин дъ джънгъл II " (б.а. - истинската борба сред Мохамед Али и Джордж Форман през 1974 година в Киншаса е считана за един от най-великите боксови дуели в историята). С Дон Кинг е мъчно да се стигне до договорка. Африка е прекрасен континент за бизнес. Има 1.35 милиарда поданици. Излизат доста мощни боксови фрагменти. Разполагат с огромни игрища. Защо да не създадем сходно голямо събитие. Танзания е добра дестинация.

- Какво е настроението на Кобрата. Върна ли се желанието още веднъж да се качи на кръга?

- Кобрата сигурно желае да продължи. Изпитва много мощно предпочитание. Чувства, че не сподели най-хубавото от себе си против Джошуа. Говорихме с промоутъра Боб Аръм. Той желае Кубрат да се бие през юни в Съединени американски щати. Проблемите с паспорта са оправени след недоразумението, което беше решено. Има работна виза. Кубрат ще реши по кое време и къде ще се бие, с цел да си върне най-силната форма. Аръм е подобаващият сътрудник. Стои със мощната американска телевизия ESPN. Има доста благоприятни условия за Кобрата. След мача на Тайсън Фюри и Джошуа купите евентуално ще останат при Фюри. Те няма да се задържат. Ще има доста наложителни отбрани към кандидатите от четирите версии и евентуално ще се наложи да ги оваканти. Няма да се знае кой против кого ще излезе за поясите. В тежка категория могат да се чакат изненади.

- Вие бяхте покрай Кубрат Пулев при подготовката за мача с Джошуа. На какъв брой % от своите оптимални благоприятни условия беше той?

- Кубрат беше на 60% от силите си след ковид. Той взе решението. Подкрепих го. Вирусът афектира белите дробове, за които би трябвало цялостен потенциал и кардио, когато играеш 12-рундов мач. Не желая това да звучи като опрощение, само че е реалност. Той чакаше три години тази среща. Нямаше по какъв начин да я откаже на финала. Беше наясно, че трети късмет против Джошуа няма да има. Не беше по никакъв начин елементарно да стигнем до тази борба. Антъни направи доста опити да откаже срещата. Устояхме, само че не щеш ли изскочи малшанс поради болестта. Кубрат излезе и се би. Знаем резултата, само че сега има голямото предпочитание да се завърне. Той взема решение по кое време и къде.

Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР